Artikel top billede

Libyske rebeller åbner eget mobilnetværk

De libyske rebeller har med hiv og sving fået åbnet deres eget mobilnetværk. Fordelene er mange. Se her, hvordan de har grebet sagen an.

Computerworld News Service: Rebellerne i det østlige Libyen har opsat deres eget mobiltelefonnetværk, der kan forbinde dem til resten af verden.

Det sker mere end en måned efter, at de blev afskåret fra det centrale netværk, der krævede, at alle internationale opkald blev dirigeret gennem en international gateway i hovedstaden Tripoli.

Det nye netværk har fået navnet Libyana Al Hurra og gik i drift 2. april.

Det er fysisk isoleret fra Libyana-netværket i Tripoli, oplyser den libyske telekommunikations-tekniker Ousama Abushagur, som ledte det team, der opsatte det nye netværk, og som nu befinder sig i De Forenede Arabiske Emirater.

Masser af fordele

Før det nye netværk kom i drift, var folk i Benghazi og andre af rebellernes højborge nødt til at anvende satellittelefoner fra Thuraya Telecommunications.

Satellittelefoner er dyre i drift og de fleste i det østlige Libyen har ikke råd til at bruge dem, fortæller Abushagur i et telefoninterview onsdag.

Folk var desuden nødt til at være i et åbent område for at foretage et opkald, hvilket gjorde det usikkert, da man således ofte var tvunget til at foretage sine opkald i offentlighed, tilføjer han.

Før rebellerne blev afskåret fra mobilnetværket Libyana, blev al kommunikation dirigeret gennem centraliserede systemer i Tripoli. GSM-netværkets HLR (home location register), som indeholder databasen over netværkets abonnenter, dets internationale getways, Short Message Service Centers og andre nøglekomponenter, befandt sig i Tripoli, fortæller Abushagur.

Abushagur og hans team var således nødt til at introducere afgørende udstyr og data i netværket, før de kunne tilbyde mobiltelefon-service til den østlige del af landet. De var nødt til at genopbygge HLR og få netværkselementer på plads, som manglede i Østlibyen på grund af den tidligere centralisering af netværket i Tripoli.

"Vi havde ikke nogen HLR, hvilket betød, at vi ikke havde nogen idé om, hvor kunderne befandt sig," fortæller Abushagur. Teamet var nødt til at genopbygge nok af databasen for Østlibyen, til at folk i området kunne bruge netværket uden service-afbrydelser, beskriver han.

Gruppen rejste penge fra libyske forretningsmænd i De Forenede Arabiske Emirater til indkøb af udstyr fra forskellige leverandører, og førte derefter selv udstyret ind i Benghazi, efter det var blevet fløjet ind i landet via Egypten, fortæller Abushagur.

Derudover købte gruppen satellit-kapacitet på Intelsat 15, som blev forbundet til teleselskabet IDT's netværk til internationale opkald.

Der blev desuden forbundet adskillige andre internationale teleselskaber til netværket, oplyser han.

Det nye netværk betjente ifølge en opgørelse 2. april over 800.000 aktive SIM-kort.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere