Nu skal du stemme til browservalget

Anvender du, ligesom hovedparten af den danske befolkning, Internet Explorer når der skal surfes på nettet, så skal du tage stilling nu. Se her hvorfor, hvordan og hvad du skal passe på.

Først var der rygter om Windows 7E, så var der rygter om at Windows 7 slet ikke ville komme til EU - og til sidst endte det med, at du nu skal tage stilling til hvad browser du i fremtiden vil anvende.

Det betyder konkret, at hvis du anvender Internet Explorer som standardbrowser vil du senest den 17. marts få valget mellem flere forskellige browsere. Se mere om hvorfor her.

Det handler om Googles Chrome, Apples Safari, Opera browseren, Firefox og ikke mindst Internet Explorer 8. Desuden er det muligt, ved at scrolle lidt mod højre, at vælge en af de mindre kendte browsere som også er med på stemmesedlen.

Det sker der

Vælger du Internet Explorer sker der ingenting med din computer. Men vælger du en af de andre gode browsere skal du installere en ny standardbrowser.

Før du gør det bør du lige tage et kig på fordele og ulemper ved de enkelte browsere - blandt andet ved at bruge vores overblik over de fem største browsere på stemmesedlen.

I den forbindelse er det værd at huske, at mens ny software altid er sjovt at spændende så er browseren bogstaveligt talt dit vindue til verden. Det betyder, at din netbank, digital signatur og andre online tjenester oftest ikke er garanteret til at virke med andet end Internet Explorer.

Samtidig er browseren en af de vigtigste angrebspunkter på din pc, så vælger du at have flere browsere installeret skal du være forberedt på at huske at opdatere programmerne jævnligt.

Husk også, at du kan følge med i de enkelte browseres markedsandel på Foreningen af Danske Interaktive Mediers statistikside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere