Artikel top billede

Prøvekørt: Sådan virker et smartboard på 87 tommer

Er du træt af flip-overs og sløve tuscher? Vi har haft fingre i et 87 tommer interaktivt smartboard, der fusionerer din computer med det klassiske whiteboard. Se om det virker her.

Teknologien har været omkring i mange år og har efterhånden vundet stort indpas i de danske folkeskoler.

Men de såkaldte smartboards, der er en type interaktive whiteboards, kan lige så vel bruges til at effektivisere ens møder.

Med teknologien kan du gemme alt, hvad der bliver skrevet på tavlen, og med virtuelt blæk kan du skrive oven på dine Word- og Excel-filer, billeder, hjemmesider og så videre.

Når du er færdig, kan du sende det hele direkte ud til alle ansattes computere.     

Forbedret præcision 

Den canadiske virksomhed Smart Technologies har i en lang årrække været førende på markedet for smartboards, og den danske distribution varetages af firmaet Solutors.

Det nyeste kuld i familien er 800-serien, hvor vi afprøvede modellen 885ix i 87 tommer versionen, som er den største. 

Og det er rigeligt stort, skulle vi hilse og sige. De fleste mindre virksomheder vil sagtens kunne klare sig med mindre og billigere, løsninger.

Smart Board 800i-systemet bygger på Smarts Digital Vision Touch-teknologi. Det dækker over, at der sidder fire små kameraer i hvert hjørne af whiteboardet, som registrerer dine bevægelser og skelner forskellige handlinger fra hinanden. 

Det erstatter tidligere tiders trykfølsomme to-lærreds-skærme, og nøjagtigheden og hastigheden er imponerende. 

Samtidig er det muligt for to brugere at arbejde på skærmen samtidig.

Ingen krav til computerydelse 

800i-systemet består af tre dele: Selve whiteboardet med kameraer og pennebakke, højttalere og en projektor, som man kan anskaffe sig uafhængigt af hinanden. 

Vi afprøvede den samlede pakke, og den store fordel ved Smart UX60-projektoren er den 30 centimenter korte afstand til lærredet, som betyder, at man ikke skygger for billedet, hvis man taler for andre.

Vi så en ældre model, hvor projektoren hang et stykke fra whiteboardet, og det kan hurtigt blive et irritationsmoment.

Ud over whiteboard og projektor skal du bruge en computer. Det har de fleste, og der er ingen særlige krav til ydelse. Forretningssoftwaren Meeting Pro medfølger, og egentlig fungerer Smart Boardet som en stor touch-skærm, hvor computermusen er erstattet af dine fingre.

Fordelen er blot, at du kan skrive oven i alt, hvad du finder.

Det gik også nemt med at trække objekter fra nettet ind i den medfølgende software, hvor man kunne skalere dem med fingrene, flytte rundt samt skrive oven i.

Og ud over at det er brugbart, er det faktisk også ganske sjovt.

Har du penge nok?

Et lille område, hvor systemet svigtede lidt, var på skriftgenkendelsen.

Inde i eksempelvis Excel er det muligt at skrive tal med den medfølgende pen eller fingrene, som man med et klik skal kunne omdanne til tal, som passer ind i kolonnerne.

Her havde systemet noget besvær med at genkende håndskriften.

Det er muligt at få et lille touch-tastatur frem på skærmen, men det er nok ikke på whiteboardet, at man skal stå og udfylde mange, lange beregninger.

Det egner sig bedre til at tegne noter oven i allerede udfyldte regnskaber eller lignende.

Stort prisskel

Du skal have en vis kassebeholdning, hvis du vil anskaffe dig et Smart Board 885ix på 87 tommer. En erhvervsløsning ligger nemlig i omegnen af 50.000 kroner.

Kan du klare dig med mindre end den nyeste topmodel, kan du få en samlet smartboard-løsning fra omkring 16.000 kroner og opefter.

Ifølge Solutors selv er tavlerne meget stabile i drift, og de hyppigste fejl er kaputte lamper i projektorerne eller brister i folks egne computere. 

Og nåh ja: 800i-serien er også blevet forbedret, så du kan bruge dine almindelige tuscher og bruge det som et klassisk whiteboard. Omend et bekosteligt et.

Herunder kan du se Smarts egen præsentation af 885ix til forretningsbrug:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere