Artikel top billede

Få 25 GB gratis lagerplads på nettet

Se her, hvordan du får adgang til en 25 GB stor gratis harddisk på nettet og mulighed for at sende giga-store filer. Som ekstra bonus får du en masse andre smarte muligheder.

Hvad gjorde du, sidst du skulle sende en meget stor fil eller en bunke billeder til en af vennerne via internettet?

Jo, sandsynligvis valgte du at bruge en webbaseret tjeneste som f.eks. YouSendIt til at gemme billederne på og så sende et link til filen eller billederne til vennerne pr. mail. Det er i hvert fald den løsning, de fleste vælger, når de får et pludseligt behov for hurtigt og effektivt at dele filer med en anden.

YouSendIt og lignende tjenester fungerer i praksis som en ekstra harddisk i skyen. De er gratis at anvende, så længe filerne ikke overstiger en vis størrelse. De kræver blot, at du opretter dig som bruger. På YouSendIt kan du maksimalt sende filer på op til 2 GB gratis. De har også en begrænsning på, hvor mange filer du må sende om måneden. Sender du over 40 GB om måneden, eller vil du sende filer på over 2 GB, skal du til lommerne.

25 GB til rådighed

Men rent faktisk har du allerede adgang til en meget større harddisk i skyen, end YouSendIt og de andre tjenester tilbyder dig - også selv om du betaler for dem. Det er Windows Live SkyDrive, jeg tænker på - og alle med et Windows Live ID har 25 GB at gøre godt med - helt gratis.

Så har du en Messenger-konto, har du også 25 GB SkyDrive til rådighed.

Det bedste er, at SkyDrive er smartere end mange andre af de webbaserede tjenester, du normalt benytter som mellemstation, når du sender store filer til andre. For det første er der mere plads, og anvender du Hotmail, er SkyDrive totalt integreret i brugergrænsefladen, så du kan sende f.eks. billeder som smarte gallerier i mailen og have de originale billeder liggende på SkyDrive og på den måde dele dem med vennerne.

Du kan også organisere dine filer, lige som du har lyst til. Du kan oprette alle de mapper, du har brug for, og du kan tildele forskellige rettigheder til mapperne, så nogle mapper kun kan ses af dig og andre af lige præcis dem, der har brug for indholdet i mappen.

Så snart du har delt mappen med dem, der skal have adgang til filerne, sender SkyDrive et link til dem, og de kan så tilgå filerne.
 
Er det et Office-dokument, kan de tilmed åbne det med Office Web Apps og rette i det - uden at behøve at downloade dokumentet og åbne det i Microsoft Office på deres egen computer. Ja, de behøver faktisk slet ikke at have Microsoft Office installeret for at kunne åbne og arbejde i dokumentet. I kan tilmed have dokumentet åbent samtidig og arbejde flere i det og se, hvilke rettelser hver enkelt bruger foretager.

Se på næste side, hvordan du gør.

Sådan gør du

1. Log på Windows Live SkyDrive

Start med at åbne Internet Explorer og skriv www.skydrive.com. Log in med det samme LiveID, som du anvender til Windows Live Messenger. Har du venner på Messenger, som du vil sende filerne til, kan du tilmed dele dem direkte fra Messenger, så snart filerne er lagt på SkyDrive.

2. Opret en mappe til filerne

Når du er logget ind på SkyDrive, klikker du på Ny øverst til venstre og vælger Mappe. Giv mappen et sigende navn i Navn-feltet. Lige under Navn-feltet kan du se, at der står Delt med: Kun mig. Klikker du på Erstat-linket kan du ændre rettighederne for, hvem der må se filerne i mappen.

3. Tilpas rettighederne

Ved hjælp af skydeknappen øverst kan du bestemme, hvilke af dine Messenger-kontakter og Facebook-venner der må kunne se mappen, samt hvilke rettigheder de har til filerne i mappen. Du kan også tilføje en hvilken som helst mailadresse i Tilføj yderligere personer-feltet nederst og give hver af dem separate rettigheder til mappen.

4. Overfør billeder og giv vennerne besked

Klik på Næste-knappen og træk de filer over i rammen, som du ønsker at overføre. Når filerne er overført, klikker du på Fortsæt-knappen. Så vises indholdet af mappen, og du kan nu sende en mail til vennerne ved at klikke på Fortæl det til andre-linket over billederne. Du kan tilføje flere modtagere i Til-feltet. De får automatisk tilladelse til at se billederne, hvis de ikke allerede har adgang til mappen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere