Sådan finder du det forsvundne dokument

Ups! Du sad og arbejdede med et dokument på computeren, og nu er det bare pist væk. Inden du går i panik og giver pc'en et håndkantslag som straf - så tjek lige det her tip. For måske er dit dokument ikke forsvundet for evigt.

Nej, nej, nej! Dokumentet, som du har arbejdet på i flere timer, er pludselig pist væk. Det er ikke til at finde i Dokumentmappen, og din ansigtskulør skifter farve til blodrød, og din højre knytnæve begynder at vibrere.

Inden du afstraffer computeren fysisk, er det en god idé at tage fem minutters pause for at køle ned og bruge et søgetip til at lokalisere dit dokument. For måske er det slet ikke forsvundet for evigt.

En typisk fejl er at åbne et dokument, som du har fået via eksempelvis Hotmail eller Gmail, og begynde at arbejde med det. Hvis du ikke husker at gemme det i din dokumentmappe, men blot trykker gem engang i mellem vil det nemlig lægge sig et helt andet sted.

Det kan eksempelvis være på dit C-drev i mappen Documents and Settings/Brugernavn/Lokale Indstillinger/Temp/Notes3FEDC0

Men hvordan skulle du nogensinde finde frem til den?

Jo, finten er at bruge Windows' indbyggede søgefunktion, der er ret effektiv, når det gælder dokumenter.

Vi tager udgangspunkt i Windows XP i dette tip, men det virker også i andre versioner af Microsofts styresystem.

Sådan gør du

Klik på Start i skrivebordets venstre hjørne.

Klik på Søg

Vælg Dokumenter (tekstbehandling, regneark, osv.)

Her kan du søge efter dokumentet i første omgang, og du kan vælge et tidsinterval for, hvornår du sidst havde det åbent, og du kan også søge på navnet (hvis du har navngivet dokumentet og kan huske det).

Det er ikke sikkert, at det hjælper særlig meget. Derfor skal du bruge de avancerede søgeindstillinger, som du har adgang til via søgeboksen. Klik på dem.

Nu får du mulighed for at søge efter et ord eller en sætning, som du ved er i dokumentet.

Hvis du eksempelvis har skrevet udkastet til en ny krimi, har du måske brugt ord som detektiv, pistol og mord. De ord kan bruges til at søge efter dit dokument.

Søgefunktionen scanner ganske enkelt brødteksten i alle dokumenter på harddisken, og den vil give en oversigt med dokumenter, der indeholder søgeordene.

Dermed er der god mulighed for at finde frem til dit forsvundne dokument, hvis det skulle have forputtet sig på din harddisk.

Klik på dokumentet for at åbne det, og husk så at gemme det et sted på computeren, som du kan huske.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere