Mobilkrigen, som Onfone har været med til at intensivere på det danske telemarked, afspejler sig nu i Telias forretning.
Således faldt Telias omsætning fra mobilforretningen i Danmark med 13 procent i 2010 i forhold til året før. Et fald fra 6,1 til 5,3 milliarder kroner.
"Konkurrencen er voldsom på det danske marked, eftersom mindre operatører sænker prisen for at tiltrække abonnenter," skriver TeliaSonera-koncernen i sit årsregnskab.
Selskabet anfører i regnskabet, at et stigende salg af mobildata og dyrere udstyr ikke kunne kompensere for faldet i indtægter fra mobiltale.
Den faldende omsætning smitter også af på driftsresultatet for mobilforretningen, der faldt med 16 procent til 1,01 milliard kroner.
Udskifter den danske chef
TeliaSoneras øverste chef for mobilforretningen i telekoncernen, Håkan Dahlström, valgte i sidste uge at afskedige den danske landechef, Jesper Brøckner.
"Vi har kæmpet med resultaterne, og hvis man skal finde en årsag, så er det måske, at ledelsen og jeg har set forskelligt på, hvilke resultater man kan lave i Danmark med vores markedsandel," fortalte Jesper Brøckner til Computerworld.
Han fremhævede Onfone som årsag til, at vi i Danmark har et marked, hvor konkurrencen er benhård, og minutpriserne bliver presset ned.
Telia tabte mobilkunder hvert kvartal i 2010 og endte året med 1,45 millioner kunder.
Ud over mobilforretningen har Telia også en bredbåndsforretning i Danmark. Årsregnskabet viser, at salget i bredbåndsforretningen faldt med ni procent til 983 millioner kroner, mens driften blev forbedret med 13 procent til 98 millioner kroner.
Trods det faldende salg steg antallet af bredbåndskunder med 43 procent til 67.000.
I forbindelse med Jesper Brøckners fyring udpegede Håkan Dahlström Call Me-direktør Søren Abildgaard som ny dansk landechef.
Svensk valuta spiller ind
Samlet faldt TeliaSonera-koncernens omsætning med to procent til 89,5 milliarder kroner, mens driftsresultatet gik en procent frem til 31 milliarder kroner.
Det er værd at bemærke, at faldet på det danske marked virker mere dramatisk, da Telias regnskaber altid bliver offentliggjort i svenske kroner, hvorefter Computerworld omregner til dansk valuta.
Dermed spiller det ind, hvordan forholdet mellem dansk og svensk valuta er på tidspunktet for regnskabet. Faldet i mobilforretningens omsætning er tre procent målt i danske kroner år til år, mens bredbåndsforretningen gik en procent frem, er det anført i regnskabet.