Test: 3G-microrouter er kandidat til årets smarteste produkt

2010 er knapt begyndt, men vores test af Huawei E5 viser, at der er tale om et af årets smarteste produkter. Vi har en anmeldelse klar af microrouteren, der er udstyret med batteri, WiFi og 3G.

Test: 3G-microrouter er kandidat til årets smarteste produkt

Siden 3 som den første teleudbyder lancerede sit 3G-datanetværk har et 3G-modem været undertegnedes faste følgesvend i tasken.

For nok er der indbygget 3G-modem i mange moderne bærbare, men det lille runde 3G-modem er fleksibelt og kan nemt kobles til nærmeste computer uden internet.

Et traditionelt 3G-modems største problem er imidlertid, at det er umuligt eller svært at dele forbindelsen.

Godt nok findes der løsninger, men de kræver enten en separat router med USB-stik (se vores test her) eller en stor selvstændig router med SIM-slot (se vores test her).

3G + WiFi = smart

Det er her den lille smarte microrouter fra Huawei med det mundrette navn E5832, også kendt som E5, kommer ind. For i en enhed - som er samme størrelse som et normalt 3G-modem til USB - har Huawei formået at presse både et 3G-modem, en router med WiFi og et batteri ind.

Det betyder, at så længe du er inden for 3G-netværkets rækkevidde, kan du blot tage det 90 gram tunge E5832 op af lommen, tænde det, koble på modemmets trådløse netværk (802.11b/g) og derefter bare surfe af sted.

Det betyder, at ikke alene din bærbare computer kan nyde godt af internetadgangen, men også din smartphone, din netradio, dit Eye-Fi kort til kameraet, eller hvad du ellers har medbragt af enheder, som kan bruge trådløse netværk.

E5832 i test

Huawei, som også producerer de fleste af de normale 3G-modem i brug herhjemme, påstår, at E5832 har strøm nok til over fire timers drift, og det det skal nok passe - med forbehold for hvor stærkt signalet er, om du har tænkt dig at downloade filer uafbrudt i flere timer eller andre ting, der dræner batteriet hurtigere.

Vores E5832 kom ulåst men med indstillinger til Telenor.

Vi kunne dog nemt sætte det ulåste modem op til et SIM-kort fra 3 i stedet.

Og mens vi var ved at polle, så kunne vi ikke lade være med at besøge routerens IP-adresse (192.168.1.1), hvor du kan indstille funktioner for det trådløse netværk, sætte firewalls op, opsætte det til andre 3G-netværk og en række de funktioner, som du normalt finder i en WiFi-router.

Der kan dog maksimalt være fem personer eller enheder koblet til E5832 ad gangen.

Indstillingerne kan du derfor lave i browseren, og mens der er software med på modemmet, så er det ikke strengt nødvendigt at anvende denne, så længe du ikke skal bruge E5832 som et traditionelt USB-modem. De nødvendige koder til at komme ind på softwaren, finder du i øvrigt under batteriet

Kan bruges som normalt modem

Sætter du mini-routeren i din maskine via USB-kortet, får du adgang til den software, som der følger med modemmet/routeren.

Den skal du bruge, hvis du anvender modemmet som et traditionelt modem uden batteri og router.

Desværre fulgte der ikke en manual med på vores udgave, så vi var på herrens mark, når det kom til at fortolke ikoner og knapperne på siden. Med lidt Googling fandt vi en løsning, men vi håber, at forbrugere vil få en lidt mere pædagogisk løsning foræret.

En test af hastigheden er selvfølgelig begrænset af, hvilket abonnement du har valgt hos din 3G-udbyder, og hvor mange der pt. anvender 3G-netværket på den nærmeste mast.

Men vi vovede det ene øje med bredbåndsmåleren fra it-borger.dk og fik resultater, der matcher vores normale 3G-modems ved brug på redaktionen i Valby, det vil sige omkring 2,8 Mbit/s. Højeste teoretiske hastighed for E5832 er 7,2 Mbit/s.

Huawei har indtil videre lavet aftaler med 3, Telenor og Telia omkring salg af E5832. Prisen er endnu ikke kendt, men vil afhænge af abonnementsformen.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid, on-premise eller public cloud. Bliv klogere på fremtidens datacenter

Få indblik i, hvordan du planlægger, designer og drifter dit datacenter, så det kan følge med virksomhedens vækst, støtter bæredygtighedsindsatsen og lever op til krav om effektiv datahåndtering.

25. februar 2025 | Læs mere


Identity Festival 2025

Er du klar til en dag, der udfordrer din forståelse af, hvad Identity & Access Management (IAM) kan gøre for din organisation? En dag fyldt med indsigt, inspiration og løsninger, der sætter kursen for, hvordan vi arbejder med IAM i de kommende år.

05. marts 2025 | Læs mere


Tech Transformation Trends 2025

Tech Transformation Trends er konferencen, hvor vi sætter fokus på de helt store Danske virksomheders digitale transformationer og måden de driver virksomhed på. Dagen byder på cases og vidensdeling, der vil give inspiration som kan være med til at løfte din strategi og navigere i fremtidens digitale landskab.

06. marts 2025 | Læs mere






White paper
Sikkerhed gjort enkelt: Beskyt din virksomhed direkte i browseren