Her får du otte gratis programmer til Windows 7

Du kan gøre oplevelsen med Windows 7 endnu bedre, hvis du drysser lidt gratis software ud over Microsofts nyeste styresystem. Download og prøv otte gratis programmer her.

Her får du otte gratis programmer til Windows 7

Da Microsofts nyeste styresystem rullede ud i butikkerne for nogle uger siden, blev flere overraskede.

For Windows 7 er skrællet for nogle af de programmer, der var indbygget i tidligere versioner, eksempelvis Movie Maker og Windows Mail.

Fordelen ved en light-udgave er, at du selv kan sammenstykke de programmer, som er relevante for dig. Dermed slipper du for at have et tungt styresystem med software, du alligevel ikke bruger.

Vi har fundet otte fede programmer, der er værd at installere på Windows 7, og som gør det til en endnu bedre oplevelse at bruge styresystemet. Du får blandt andet gratis fotoredigering, videoredigering, antivirus og en fed medieafspiller.

Hvis du kører Windows Vista eller Windows XP, må du gerne kigge med. For de fleste programmer i artiklen virker også med tidligere udgaver af Microsofts styresystem.

1. Gratis antivirus

Nettet er et barskt sted, hvor vira og andre ondskabsfulde programmer er parat til at gå ombord i din computer. Derfor skal du naturligvis have et antivirusprogram installeret på din pc. Hvis du ikke gider betale, findes der gratis software, som holder din pc ren. Et oplagt valg er AVG, som er læsernes favorit på pcworld.dk. Her er det downloadet mere end 340.000 gange.

Den nyeste version hedder AVG 9.0 og kan
downloades her.

Alternativt er det måske værd at overveje Microsofts eget og helt nye antivirusprogram, Security Essentials. Det kan du læse mere om her.

2. Få en ny browser

Hvis du har købt Windows 7 eller regner med at gøre det snart, vil du få et styresystem med Internet Explorer. Microsoft er dog blevet enig med EU om, at Windows 7 inden for en overskuelig fremtid får en såkaldt ballot-screen. Det vil sige, at du får et frit browservalg, første gang du kører en Windows update.

Hvis du er parat til at prøve en anden browser end Internet Explorer, er Mozilla Firefox et virkelig godt alternativ. Det skyldes blandt andet, at der er ufattelig mange muligheder for at skræddersy browseren til dine behov med gratis udvidelser. Du kan i øvrigt downloade 10 fede udvidelser til Firefox her. Internet Explorer og Firefox kan godt køre side om side på din pc.

Download Firefox her.

3. Smart alternativ til Photoshop

Du kan få et virkelig godt billedredigeringsprogram på din pc, selv om du ikke har budgettet til den professionelle Photoshop eller ikke gider kaste spareskillingerne efter forbrugerversionen Photoshop Elements.

For med open source-programmet Gimp får du et værktøj, der let fjerner bumserne fra fætter Allans fjæs, og samtidig har du mulighed for mere avancerede manipulationer ved hjælp af lag. Programmet er på dansk.

Du kan downloade Gimp her.

4. Effektiv HD-videoredigering

Tidligere blev Windows født med programmet Movie Maker, der er et forholdsvis simpelt og brugervenligt videoredigeringsprogram. I Windows 7 har Microsoft dog sparket programmet ud, så det ikke ligger og fylder op. Det er praktisk for dem, der alligevel ikke gad bruge programmet. Heldigvis har Microsoft ikke glemt os andre, der ofte holder af at redigere video. For Movie Maker er fortsat i live, men skal downloades til Windows 7. Til gengæld understøtter det nu HD-videoredigering og kan uploade direkte til YouTube. Læs mere om de nye funktioner her.

Du kan dowloade Movie Maker her (bemærk, virker ikke på Windows XP)

5. Gratis kontorpakke på dansk

Der findes rigtig mange gratis kontorpakker online, eksempelvis ThinkFree og Google Dokumenter. Microsoft er endda også på vej med en gratis online Office-pakke.

Men hvis du hører til typen, der gerne vil have kontorprogrammet installeret på din pc, er det naturligvis også muligt - ganske gratis.

Her er det ikke til at komme uden om OpenOffice. Programmet er på dansk og har tekstbehandling, regneark, præsentation, databaser med mere. Det har også dansk stavekontrol.

Du kan dowloade det her.

6. Perfekt legeplads til dine fotos

Det kan være svært at overskue den voksende mængde digitale fotos, der fylder harddisken. Hvis du ikke er et ordensmenneske og foretager en sirlig opdeling af dine mapper og undermapper, kan overblikket hurtigt forsvinde.

Derfor er Picasa fra Google et suverænt værktøj. Det støvsuger din harddisk for digitale billeder og indekserer dem i mapper, eksempelvis via årstal. Mapperne får også tildelt et tal i parentes, og det afslører, hvor mange fotos de indeholder.

En af Picasas styrker er, at det bliver nemt at uploade billeder til nettet. Det kan blandt andet ske med en synkroniseringsfunktion, som lader dig synkronisere billeder og mapper on- og offline.

Du kan downloade Picasa 3 her

7. Videoafspiller med format

Windows Media Player er blevet forbedret en del de senere år. Men vi husker stadig dengang, hvor programmet næsten konstant nægtede at afspille bestemte videofiler, fordi det manglede et eller flere codec. Derfor blev vi vilde med VLC Media Player, der bare æder alle formater og aldrig brokker sig. Og begejstringen for programmet har vi fortsat. Det er bestemt ikke medieafspilleren med verdens smukkeste design, men den gør sit arbejde suverænt. Vi er i øvrigt ikke de eneste, der er vilde med programmet. Det er downloadet 75 millioner gange fra den officielle webside for VLC.

Du kan downloade VLC Media Player her.

8. Få styr på PDF'en

Det her download er måske et af de kedeligste på vores liste, men ikke desto mindre er det vigtigt. Det handler om Adobe Reader, der bruges til at læse PDF-filer. For der skal ikke surfes meget på nettet, før det er nødvendigt at have et værktøj til at læse PDF-formatet. Det kan eksempelvis være, at du støder på et indscannet dokument eller en faktura.

Du kan downloade Adobe Reader her.

Alternativt kan du kigge nærmere på Foxit Reader eller PDF-Xchange Viewer. Vi har dog ikke testet deres kompatibilitet med Windows 7.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere