Test: Tryl den bærbare om til hjemmearbejdsplads

Er du træt af at sidde foran din bærbare pc som klokkeren fra Notre Dame? Hvorfor ikke koble computeren til en dockingstation, så du kan arbejde med et ordentligt tastatur og stor skærm? Vi har testet en smart løsning.

Navnet er Targus USB 2.0 Universal Docking Station, og formålet er at forvandle den bærbare computer til en respektabel hjemmearbejdsplads.

Tager du ofte den bærbare med hjem fra kontoret, bliver tilkoblingen af eksternt udstyr væsentligt lettere med dockingstationen.

Bare få sekunder tager det at tilslutte ekstern skærm, printer, netværk og diverse USB-udstyr som for eksempel mus, tastatur eller harddisk.

Derudover kan stationen køre billeder og video i høj skærmopløsning (2048 x 1152 pixel), hvilket blandt andet betyder, at du kan se film på storskærm eller arbejde på to ekstra skærme på én gang.

Installationen viser sig at være både nem og overskuelig.

Først skal man installere nødvendig driversoftware, som ligger på en medfølgende mini-cd.

Skiven starter godt nok ikke af sig selv på vores computer, men da først drev D: får besked på at komme i gang, kører det.

Klik på 'install', så er der installeret drivere på et øjeblik.

Dernæst skal den bærbare kobles til dockingstationen ved hjælp af det medfølgende kabel, der har USB-stik i den ene ende og et specielt stik i den ende, som sidder i dockingstationen.

Tastaturets USB-stik sluttes til en anden af dockingstationens indgange. Hvis skærmen er en ældre model (som i vores testinstallation), kan det være nødvendigt med et adapterstik.

Genstarter for en sikkerheds skyld

Så er installationen klar til en prøveaffyring. Nogle computere kræver ifølge vejledningen at blive genstartet, før dockingstationen virker. Vi genstarter for en sikkerheds skyld.

Så er det i hvert fald ikke derfor, hvis skidtet nu ikke virker.

I øvrigt medfølger manualen både som et lille hæfte og som en PDF-fil, der ligger på cd-skiven.

Et ikon nede i højre hjørne erklærer, at Targus USB Video Adapter er klar.

Ved at klikke på ikonet får man forskellige muligheder som at 'udvide skærmen' i den ene eller den anden retning eller rotere skærmen.

Indstillingerne varierer, alt efter hvilket operativsystem ens computer bruger.

Først når man vælger 'mirror' (spejl), er der hul igennem til skærmen på den eksterne arbejdsplads.

Med musen flyttes cursoren på magisk vis fra den ene skærm til den anden, og det dokument, man skriver på, bliver skrevet på begge skærme. Både på den bærbares skærm og den stationære skærm, man har valgt til hjemmearbejdspladsen.

Hvis det ikke hjælper til andet end at forstyrre, kan man lukke den bærbare, så der kun er én skærm at kigge på.

MP3-afspiller og højttalere

Man kan også koble andre USB-enheder til dockingstationen som for eksempel en højttaler eller hovedtelefoner eller måske en MP3-afspiller. I alt er der fire USB-indgange, og to af dem er såkaldt 'always on', hvilket vil sige, at der er strøm på, også selv om den bærbare er slukket eller endda fjernet.

Fidusen ved det er, at man kan oplade batterierne i sine USB-enheder, selv om man ikke bruger dockingstationen.

Videofiler afvikles også uden problemer gennem en USB-indgang.

Lyden er det tilsyneladende ikke muligt at justere på med de tilgængelige drivere, men det er ikke noget, vi har undersøgt nærmere.

Selve dockingstationen fylder befriende lidt. Faktisk er det bare en rektangulær firkant, og alt, hvad hjemmearbejdspladsen kræver af tilslutninger, er ét USB-stik fra stationen til computeren, så det kan næsten ikke blive nemmere.

Ok, selvfølgelig skal den bærbare også have strøm på et tidspunkt, men det skal den jo, uanset om den står hjemme eller på arbejdet.

Vi fandt også fruens Apple MacBook frem, men opdagede, at Targus dockingstation ikke understøtter Apples operativsystem, men kun Microsofts Windows Vista, XP og Windows 7. Så fint er det, men ikke fint.

Brugervenligheden og en pris på 721 kroner gør os til fans af Targus Dockingstation. Den får karakteren fire ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere