Artikel top billede

29 apps, som sætter turbo på arbejdet

Få her en gennemgang af vores favoritter blandt mobil-, web- og desktop-apps. Mange af dem er gratis.

Vi præsenterer her vores yndlings produktivitets-apps til Google Android, BlackBerry og Apple iPhone samt de bedste produktivitetsværktøjer som desktopprogrammer og webservices.

Til at holde styr på alle dine brugernavne og kodeord på din iPhone fra et og samme sted: Prøv 1Password. Denne mobil-app kan også synkronisere med desktop-versionen. Hvis du vil, kan du også lagre andre personlige informationer såsom dine kreditkort-oplysninger.
Pris: 110 kroner til Windows (gratis prøveversion tilgængelig) eller 55 kroner til iPhone eller iPad.

Den stærke AndroZip File Manager håndterer arkivfiler heriblandt 7ZIPhone, BZIP2, GZIPhone, RAR, TAR og ZIPhone-filer. Den kan også oprette arkiver i formaterne GZIP, TAR og ZIPhone.
Pris: Gratis.

Astro File Manager til Android får din telefon til at opføre sig som en miniature-pc. Du kan kopiere, flytte og navngive filer, tage backup af apps, sende filer som vedhæftninger og komprimere filer.
Pris: Gratis (med annoncer) eller 22 kroner for en Premium-version.

Nogle af de apps, vi her gennemgår, har temmelig få funktioner. Det kan man ikke sige om Bento. Denne kontorpakke kommer oprindeligt fra Mac og kan gøre din iPad til en "rigtig" computer, der kan oprette og dele regneark, databaser, præsentationer, websider og andet.
Pris: 255 kroner til Mac, 26 kroner til iPhone/iPad (gratis prøveversion tilgængelig af alle udgaver).

Har du for mange kalendere at holde styr på? CalenGoo til dine iOS-produkter synkroniserer med Google Kalender og har endda et lignende udseende. Af andre smarte funktioner kan nævnes muligheden for at invitere folk til begivenheder plus en integreret opgaveliste.
Pris: 35 kroner.

Skan dine visitkort med CamCard Lite til Android og tilføj dataene til din nye telefon, Gmail eller en Exchange-kontakt. Pris: Gratis.

Din arbejds-e-mail er beskyttet mod vira og spam, men det er din personlige webmail-konto muligvis ikke. Det problem kan Cloudmark DesktopOne løse. Programmet er gratis tilgængeligt til ikke-kommerciel brug og baseret på Cloudmarks e-mail-filtreringstjeneste til virksomheder.
Pris: Gratis.

Skal du planlægge et møde eller en anden begivenhed, men deler ikke kalender med alle deltagerne? Så er Doodle-websitet og iPhone-app'en lige, hvad du har brug for. Vi brugte tjenesten til at finde den mest belejlige dato for en fest, vi holdt sidste år. Doodle er også ideel til webafstemninger.
Pris: Gratis.

Den veldesignede Dropbox er en tjeneste til synkronisering og deling, der lader dig dele filer og mapper på tværs af alle dine computere. Applikationen til Android og iPhone (der er også en version på vej til BlackBerry) sørger for, at også din smartphone har de delte mapper til rådighed.
Pris: Gratis for to gigabyte lagerplads, 55 kroner per måned for 50 gigabyte, 110 kroner per måned for 100 gigabyte.

Opret noter i tekst, billeder og lyd med Evernote til stort set enhver platform og synkroniser dem til din computer eller nettet. Evernote gør hurtigt sig selv uundværlig til alt lige fra at nedgrifle pludselige idéer til opskrifter til optagelse af foredrag.
Pris: Gratis eller Premium-version for 27 kroner per måned eller 247 kroner per år.

Del din skærm med andre

Googles Gesture Search gør dig i stand til hurtigt at finde eksempelvis en kontakt, et bogmærke, en app eller et stykke musik ved at tegne bogstaver og tal på din Android-enheds touchscreen.
Pris: Gratis.

Konceptet bag Google Docs er det samme som bag Zoho og gør det muligt at arbejde på dokumenter, uden at de gemmes på din bærbare eller stationære pc. I stedet gemmes dine arbejdsfiler på nettet og forbindes til din Google-konto. Meget bekvemt til samarbejde.
Pris: Gratis.

Det kan være besværligt at administrere sin tid. Opgavelisten gTask synkroniserer med desktop-programmet Google Tasks, som også er tilgængeligt i webversionen af Gmail og Google Kalender. App'en er så brugbar, at den burde være installeret som standard på enhver Android-telefon.
Pris: Gratis.

Nogle gange er det bare lettere at vise, hvad man mener, i stedet for at fortælle om det. Det er præcist, hvad Jing gør dig i stand til, ved at anvende e-mail eller instant messaging til at dele din webcast eller et billede af, hvad der er på din skærm.
Pris: Gratis.

Join.me er en anden af de adskillige brugbare apps til skærmdeling, vi her gennemgår, og den er så ligetil som overhovedet muligt. Tilmeld dig, indtast e-mailadressen på den kollega, du ønsker at vise din skærm til, og find så den skærm, du ønsker at vise.
Pris: Gratis.

Administrer dine kodeord med den mobile version af LastPass. Applikationen synkroniserer gemte login-oplysninger, sikrer noter og gemte formularer med desktop-versionen, som findes til både Chrome, Firefox, Internet Explorer og Safari.
Pris: 66 kroner per år efter en prøveperiode på 14 dage.

Hvis du har brug for fjernadgang til din computer, er LogMeIn et godt bud. Ud over desktopversionen findes der også adskillige mobile versioner i form af LogMeIn Ignition til eksempelvis Android og iPhone.
Pris: Forskellige priser (fra gratis).

For meget onlinekommunikation kan gøre din dag uproduktiv. Det sigter MailSuite efter at lave om på ved at integrere dine e-mailkonti og kunne håndtere adskillige Twitter-konti. Der findes betaversioner til alle større smartphone-platforme samt versioner til Mac, pc og web.
Pris: Forskellige priser (fra gratis).

myBrainShark gør dig i stand til at foretage præsentationer over nettet. Webcasting-programmet er skabt til ting som produktsalgstaler, e-læring og formidling af whitepapers.
Pris: Gratis.

I et forsøg på at udnytte tilgangen i cloud computing og at introducere lettere samarbejde har Microsoft tilføjet Microsoft Office Web Apps til den seneste Microsoft Office 2010. Disse tjenester gør det muligt at samarbejde over nettet med kolleger samt tilgå og redigere i sine Office-filer, mens man er på farten.
Pris: Gratis.

Husk mælken

Mange af os bruger jævnligt det gratis Adobe Reader til at læse PDF'er såsom manualer og andre elektroniske dokumenter. Det er dog langt fra billigt at komme til at skabe sine egne med Adobe Acrobat. PrimoPDF er et fornuftigt gratis alternativ.
Pris: Gratis.

Husk mælken: Få styr på dine daglige gøremål med den funktionsrige huskeliste Remember the Milk. Du kan indstille påmindelser, skifte mellem ufærdige og fuldførte opgaver og sortere ud fra prioritering, dato eller opgavenavn.
Pris: Gratis.

Hvis du har brug for at producere en dybdegående spørgeundersøgelse, er Survey Monkey løsningen. Det er en tjeneste til produktion og overvågning af webbaserede spørgeundersøgelser og den tilbyder stærke funktioner til analyse og filtrering af resultaterne.
Pris: Gratis, findes dog også i forskellige betalte Pro-versioner.

Det er notorisk besværligt at ramme tasterne på smartphones skærmtastaturer selv med ellers øvede fingre. SwiftKey afhjælper problemet. Brugere af Android fortæller vidunderlige ting om denne fikse tastatur-app, der lærer at forudsige, hvad du vil skrive.
Pris: 22 kroner, der findes dog også en gratis version, der giver en 14 dages prøveperiode.

Thinking Space er en anden løsning kun til Android. Det er en app til at skabe mindmaps over dine tanker og ideer. Det er fantastisk til at organisere og forme nye koncepter.
Pris: Gratis (med annoncer) eller 21 kroner for en Pro-version.

Android-brugere, der løber ind i forstoppelse i æteren, kan finde en mindre befærdet Wi-Fi-kanal ved hjælp af WiFi Analyzer. Applikationen viser en grafisk repræsentation af de tilgængelige Wi-Fi SSID'ers signalstyrke sammen med information om, hvilke kanaler der anvendes.
Pris: Gratis.

LaCies datterselskab Wuala tilbyder en anderledes form for online-storage-service. Her er det muligt at bytte lagerplads på sin egen lokale harddisk for den samme mængde online-storage, så man på den måde undgår at skulle betale for den cloud-baserede lagerplads. Det er kun det særligt udpegede område på din lokale harddisk, der er tilgængeligt online, og alle data krypteres automatisk, før de uploades.
Pris: Den første gigabyte er gratis, den mest populære løsning giver 25 gigabyte for 268 kroner per år.

Zoho er mere end bare en enkelt app - det er en webbaseret kontorpakke, som du kan bruge kollaborativt sammen med venner og kolleger. Ud over kalender og onlinemøder gør Zoho det muligt at dele og samarbejde om dokumenter, hvor folks ændringer er fremhævet i forskellige farver. Der er også mobile versioner tilgængelig.
Pris: Gratis.

ZumoDrive er en webbaseret tjeneste til storage, synkronisering og deling af filer, der er tilgængelig på samme måde som et netværksdrev.
Pris: Gratis for to gigabyte eller op til 437 kroner per måned for 500 gigabyte.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også

Ni programmer til Windows 7 du ikke kan leve uden

Sådan bruger du Google Docs til filkonvertering

Sådan konverterer du filformater ganske gratis

Sæt turbo på din arbejdsdag med disse 10 programmer

IBM frigiver ny version af gratis kontorpakke




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere