Få fuld hammer på pc'en med megatasking

Nu er det ifølge chip-producenten AMD ikke længere nok at multitaske. AMD's nye processorplatform åbner døren til megatasking. Få forklaringen på hvordan det fungerer.

Chip-producenten AMD lancerer en ny processorplatform - Vision - hvor der allerede er mange produkter på hylderne og flere på vej.

- Vi vil være kendt for andet end processorer og har derfor taget kontrol over både chipset, processor og grafikkort, og det har konkurrenterne ikke, siger Mikael Andersson, nordisk marketingchef for AMD.

Især vil AMD undgå, at kunder køber en bærbar, hvor processoren er fin til spil, mens grafikkortet ikke dur. Chipset, processor og grafikkort skal bare spille sammen, og det er det, AMD's nye strategi handler om.

Indtil videre er der produkter udstyret med Vision, Vision Premium og Vision Ultimate.

Derudover er AMD næsten klar med en endnu skrappere version Vision Black, der er målrettet hardcore gamere, som 'megatasker'.

Premium Ultimate og Black

Grundlæggende bliver notebooks udstyret med den nye Vision-teknologi endnu hurtigere til at håndtere video, mens billeder aldrig har stået skarpere med mulighed for at jonglere med op til en milliard farver.

Derudover tilbyder Vision bedre lyd og mulighed for tilslutning af 7.1 Audio og HDMI med et enkelt kabel.

Batteriet skulle også kunne holde en tid længere i Vision-baserede notebooks, der naturligvis som standard kommer med det nye styresystem Windows 7.

For så vidt angår Vision og den første storebror Vision Premium har 10 OEM-producenter (Original Equipment Manufacturer) af de ultratynde notebooks meldt sig klar med mere end 20 produkter heriblandt Acer og HP.

I afdelingen for notebooks op til 17 tommer (Vision Premium og Ultimate) er 8 OEM'er klar med mere end 40 produkter.

- Som noget nyt bruger vi mange ressourcer på at uddanne butikspersonalet, så køberne kan få bedre vejledning til, hvad de skal købe baseret på, hvad de skal bruge computerne til, siger Mikael Andersson.

Basis platformen Vision egner sig ifølge AMD især til Casual gaming, høre musik, se billeder og dvd-film og surf på internettet.

Vision Premium er især til Multitasking, live tv på pc'en, mainstream gaming, konvertering af cd'er til MP3-format, grundlæggende fotoredigering, se Blu-ray/HD-film, iPod video-konvertering og webcam.

Til de hårdeste gamere

Ultimate-brugere er dem, der gerne vil multitaske, optage tv-shows, spille online, redigere og mixe musik, avanceret fotoredigering, skabe og redigere film og bruge webcam og lave narrestreger på internettet.

Som rosinen i pølseenden viste AMD Vision Black, der ikke er frigivet endnu. Men den sorte udgave er angiveligt til brugere med hang til Megatasking (!), optage tv-shows, se live tv på pc'en, spille de mest krævende spil (FPS), spille online, avanceret fotoredigering, optage og redigere HD-film, og alt det de andre versioner også kan.

AMD fremhæver mange andre nye faciliteter som op til 75 procent hurtigere konvertering af videoer med Sony Movie Studio 9 Platinum med AMD Media Encoder Plug-in. Eller hvad med en AMD Adobe Premiere Pro plug-in der accelerer encoding/decoding video og audio med Adobe Premiere Pro CS4.

På sin hjemmeside gør AMD en del ud af at guide potentielle købere, så de kan finde ud af, hvilken etage de skal stå af på i AMD's processor-tårn.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere