Test: Smart videoovervågning via stikkontakten

Med Logitechs nyeste alarmsystem kan du overvåge din bolig og få mail samt direkte videofeed på mobilen, hvis nogen bryder ind. Vi har testet Alert 750e, som udnytter hjemmets eksisterende stikkontakter til at lege spion - både ude og inde.

1. Test: Smart videoovervågning via stikkontakten

I 2009 fik 48.000 danske familier ubudne gæster, og selv om de seneste tal for 2010 viser et fald i antallet af indbrud på landsplan, er der fortsat mange, der kommer hjem til et hus, som tyveknægte har tømt for værdigenstande.

En løsning kan være at sætte overvågningskameraer op.

Vi har fået fingre i Logitech Alert 750e Outdoor Master System, der lover at fungere som spion og brøle op, hvis ubudne gæster kommer på besøg med brækjern og onde hensigter.

Der findes i dag allerede mange IP-kameraer, der ligeledes fungerer som overvågning, men de er langt fra lette at sætte op. Det kræver ofte en mindre it-uddannelse med speciale i routere, hvis systemet skal fungere optimalt.

Logitechs løsning er til gengæld utrolig simpel, da kameraet ikke udnytter trådløst netværk, men derimod elkablerne i væggen til at sende sine optagelser til din pc.

Hurtig opsætning

Med Logitech Alert 750e Outdoor Master System får du et udendørskamera, der tilsluttes en hvilken som helst stikkontakt i hjemmet. Og så medfølger en boks, der tilsluttes en anden stikkontakt og din router.

Derefter skal du blot installere den medfølgende software - Logitech Alert Commander - på din pc, og så er du klar til at sætte overvågningen i gang.

Det tog os under en time, fra vi åbnede pakken, til vi kunne holde øje med, om lyssky personer listede rundt i vores carport. I den periode havde kameraet og softwaren Logitech Alert Commander på computeren desuden bedt om at få installeret de nyeste opdateringer.

Det gik forbløffende nemt.

Kameraet kan sagtens optage, selv om du ikke har din pc tændt. Det er meget praktisk, især fordi tyveknægte tit har computere øverst på deres ønskeseddel.

Der medfølger et micro-SD-kort på to gigabyte, som placeres i kameraet, og det sørger for at gemme optagelserne. Når du tænder din pc, hvor du har installeret Logitechs medfølgende software, kan du kontrollere kameraet, og dagens optagelser downloades automatisk. Det fungerer fint.

Meget fintfølende

Kameraet optager dog ikke hele tiden. Det er kun, når der er bevægelse i billedet, at der bliver gemt noget.

Du har selv mulighed for at indstille, hvor fintfølende kameraet skal være. Det er praktisk, da ændring i lys, skygge og løbske efterårsblade er nok til at sætte kameraet i gang med at optage, og det vil give dig en stor mængde videofiler, der er lige til skraldespanden.

Desuden har kameraet en smart funktion, der gør det muligt at vælge bestemte områder i et billede, som kameraet skal reagere på, hvis der sker bevægelse.

Det kræver lidt finindstilling via det medfølgende softwareprogram Logitech Alert Commander at få det til at virke perfekt.

2. Gem optagelser som videofil og foto

Softwareprogrammet gør det muligt at gemme optagelser som MP4-videofil, og du kan fryse optagelserne og bede programmet om at gemme som en JPG-fotofil.

Det er desuden muligt at printe et billede ud, hvis du har behov for det. Der er altså rig mulighed for at dokumentere, at eventuelle skumle personer har været inde på din grund.

Almindelig video optages normalt med 25 billeder i sekundet, mens Logitechs kamera nøjes med 15 billeder i sekundet. Derfor er optagelserne ikke helt flydende.

Optagelserne er i en opløsning på 960 gange 720 pixel og virker noget grovkornede. Kameraet skal naturligvis heller ikke bruges som videokamera, men kvaliteten måtte gerne være lidt højere.

Alt i alt er softwareprogrammet Logitech Alert Commander brugervenligt, og selv ikke it-kyndige vil være i stand til at bladre rundt i optagelser, der sorteres i datoorden.

Slørede angsigter

For sjov prøvede vi at gå hurtigt forbi kameraet, og det betød, at det var svært at genkende personen på optagelserne. Ansigtet blev sløret på grund af hastigheden, og det var svært at få et ordentligt billede - selv da vi satte optagelserne på pause og klikkede os frem frame for frame.

Det er desværre et stort minus ved kameraet, da vi ikke går ud fra, at tyveknægte har god tid til at stå og glo, inden de bryder ind.

Som en bonus er Logitech Alert 750e Outdoor Master System i stand til at optage om natten - en slags nightvision. Det fungerer faktisk ok.

Alt bliver sort/hvidt, og det er muligt at se, om nogen går ind i kameraets synsfelt. Igen er kvaliteten ikke helt i top, og det kan være meget svært at genkende eller identificere personerne.

Ærgerlig ekstra betaling

Overordnet set er kameraet dog virkelig godt til at detektere bevægelser i billedet og sende advarsler af sted.

Du kan modtage besked via mail, og det er muligt at få adgang til live feed via nettet, hvis du er langt hjemmefra. Det sker på adressen alert.logitech.com, hvor du skal logge ind. Der er ikke nogen avancerede funktioner, og du kan blot kigge på de levende billeder.

Det er dog muligt at købe sig til mere kontrol med Web Commander, der fungerer ligesom den version, du allerede har installeret på din pc derhjemme - bare fra hvilken som helst computer med netadgang.

Du kan også få programmet Mobile Commander, der virker på din mobil, hvis det er en iPhone, Android- eller Blackberry-model. Samlet pris for begge programmer er 459 kroner.

Det er ærgerligt, at der skal ekstra penge op af lommen for at få adgang til Web Commander og Mobile Commander, når nu der i forvejen er kastet omkring 3.000 kroner efter Alert 750e Outdoor Master System.

Hvis du vælger at få videofeed på mobilen med Mobile Commander, skal du i øvrigt være opmærksom på din mobilregning. Det er ikke billigt at modtage store mængde data - i dette tilfælde video - på telefonen, med mindre du har en flatrate aftale med din teleudbyder.

3. Udmærket, men med mangler

Logitechs løsning er baseret på ledninger, og den er derfor langt fra så elegant som et IP-kamera, der kan overvåge trådløst.

Til gengæld er Logitech Alert 750e Outdoor Master System meget nemt at få til at fungere teknisk, modsat IP-kameraer, og softwaren til overvågning er let at bruge.

Da Outdoor Master System naturligvis er til udendørs brug - og du formentlig ikke har en stikkontakt uden for dit hjem - skal der trækkes en ledning ind i huset.

Det kan virke lidt bøvlet. Der følger dog et cirka fire meter langt kabel med kameraet, så du har lidt kreative muligheder for at placere det et passende sted.

Med i pakken er desuden skruer og rawlplug, der gør det muligt at skrue udendørskameraet fast, så tyveknægte ikke løber med det - samt de eventuelle afslørende optagelser, der ligger på hukommelseskortet.

Kort sagt er Logitechs alarmsystem en brugervenlig metode til at få videoovervågning sat i værk. Det er ganske habilt til at detektere bevægelser i billedet, men optagelserne måtte gerne være i bedre kvalitet.

Vi har kun testet Logitech Alert 750e Outdoor Master System i et par uger, og det har fungeret glimrende.

Men nogle brugere har på Logitechs amerikanske webside klaget over, at tidligere modeller går i stykker efter et år. Så en god idé at naturligvis at holde fast på kvitteringen, hvis du kaster sparepengene efter overvågningskameraet.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere