Sådan får du Windows 7 på din Mac

Microsofts nyeste operativsystem fortjener selvfølgelig en plads på din Mac ved siden af Mac OS X Snow Leopard. Det er nemt. Læs her hvordan.

Sådan får du Windows 7 på din Mac

Har du en Mac, og vil du gerne prøve kræfter med Microsofts spændende, nye Windows 7? Eller overvejer du at anskaffe dig en Mac og vil gerne have en redningskrans til Windows-verdenen?

Jamen, der er ikke rigtig noget, der stopper dig. Windows 7 kan nemt installeres på din Mac ved siden af Mac OS X Snow Leopard.

Apple siger, at firmaet endnu ikke understøtter Windows 7 via Boot Camp-programmet, men det forhindrede ikke os i at installere det splinternye operativsystem.

Sådan gør du

Du begynder med at åbne Boot Camp i Mac OS X. Her bliver du bedt om at partitionere din harddisk og reservere en separat plads til Windows på din harddisk.

Vi anbefaler, at du som minimum reserverer 30 gigabyte plads, og gerne mere, hvis du kan leve med det.

Det burde kun tage få minutter, hvorefter du skal i gang med selve installationen af Windows. Fortæller Boot Camp dig, at programmet ikke kan partitionere harddisken, så har du en masse problemer.

Det skyldes sandsynligvis, at der er nogle essentielle systemfiler på harddisken, som Mac OS X ikke kunne flytte. Der er flere råd ude på nettet til at løse problemet, men undertegnede har tidligere stødt ind i problemet, og det eneste, der kunne fikse det, var en fuld formatering af harddisken og reinstallation af Mac OS X Snow Leopard. Så er du advaret!

Nå, men hvis Boot Camp skabte den nye partition uden problemer, så skal du derefter smide Windows-skiven i dvd-drevet. Din maskine vil nu reboote, og installationen af Windows 7 går i gang.

Under installationen skal du vælge en partition til Windows 7, og her skal du vælge BOOTCAMP. Partitionen skal formateres med NTFS. Vælger du en anden partition, så risikerer du at ødelægge din Mac OS X-installation.

Din Mac vil genstarte én gang under installationen af Windows 7, og her er det vigtigt, at du holder ALT-tasten inde, lige så snart maskinen genstarter. Som udgangspunkt vil din Mac nemlig boote op i Mac OS X, og kun hvis du holder ALT-tasten inde, får du mulighed for at vælge mellem Windows og Mac OS X.

Når installationen af Windows 7 er helt færdig, vil din maskine genstarte igen. Du skal nu, igen, holde ALT-tasten inde for at få muligheden for at boote fra Windows-installationen.

Du bliver nu mødt med det splinternye skrivebord i Windows 7, men du er ikke færdig endnu…

Husk driverne

Din Mac skal, ligesom alle andre computere, bruge drivere for at fungere optimalt. Du skal nu smide Mac OS X-installationsskiven i dvd-drevet, og Boot Camp vil automatisk starte installationen af drivere, så alt fungerer, som det skal.

Installerer du 32-bit-versionen af Windows 7, så vil Boot Camp installere drivere til Windows Vista. Har du derimod installeret 64-bit-versionen af Windows 7, så vil Mac OS X bruge drivere til Vista x64. Installationen tager 5-10 minutter, og derefter er det en god ide at genstarte maskinen.

Vi anbefaler, at du også henter de nyeste Windows 7-drivere til dit grafikkort. De kan findes på enten Nvidias eller ATI's webside.

Nu skulle du gerne være endt med et velfungerende Windows 7 på din Mac. Vil du bruge Windows, så skal du bare holde ALT-tasten inde under opstart og vælge Windows. Nemmere kan det ikke være.

Mindre batterilevetid

Vi hører rapporter om, at strømstyringen ikke fungerer helt perfekt på alle Macs, så der er en chance for, at din processor vil køre med 100 % hastighed hele tiden.

Det betyder, at din maskine vil blive varmere, og at blæserne vil larme mere. Er der tale om en bærbar, så vil batterilevetiden også blive kortet. Dette problem vil antageligvis blive rettet med de Windows 7-drivere, som Apple har lovet vil blive leveret med den næste opdatering af Boot Camp. Apple siger, at driverne vil være klar inden årets udgang.

Det er værd at nævne, at du vil være i stand til at læse filer på din Windows-installation fra Mac OS X, men du vil som udgangspunkt ikke kunne skrive til NTFS-partitionen. Ønsker du det, så skal du investere i et program, der tilføjer NTFS-funktionalitet til Mac OS X. Vi kan varmt anbefale Paragon NTFS For Mac, der i øjeblikket kan fås for 20 dollar, eller cirka 100 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere