Få bedre hukommelse med tre gratis programmer

Der ligger masser af gratis programmer på nettet, som du kan bruge til at toptune indlæring og hukommelse. Prøv nogle af dem her.

Hvis du læser til eksamen eller bare gerne vil holde din hukommelse skarp, så få et gratis program til at stille dig spørgsmål, når det passer dig - både på den stationære, den bærbare, mobiltelefonen og din PDA.

Vi skrev i sommer om webtjenesten Evernote, men nu har vi fundet andre lignende tjenester, der også virker, selv om du ikke sidder foran computeren.

Tag for eksempel Anki.

En "gentagelses-løsning", der hjælper dig med at huske ved på intelligent vis at præsentere dig for de spørgsmål, du gerne vil øve svarene på.

Det intelligente består i, at du selv bestemmer, hvad der bliver spurgt om og hvornår.

Derudover kan Anki arbejde på tværs af flere platforme.

Din egen computer, online, mobiltelefonen eller andre bærbare enheder som en iPod. En synkroniseringsfacilitet gør det muligt at gemme og opdatere dine spørgsmål og svar på tværs af flere forskellige computere.

Præsentationen af spørgsmålene baserer sig på SuperMemo SM2-algoritmen.

Anki håndterer op til godt 100.000 flash cards, hvilket skulle være nok spørgsmål til at holde hukommelsen beskæftiget i et godt stykke tid.

Af andre gratis open source-baserede huskeprogrammer er jMemorize og Memoriser.

Begge programmer hjælper lige som Anki indlæringen og hukommelsen ved hjælp af gentagelse. Spørgsmålene kan, helt i stil med Leitners princip, inddeles i forskellige kategorier og sværhedsgrader, og brugergrænsefladen er intuitiv og til at finde ud af.

Alle de her huskeprogrammer baserer sig på selektiv indlæring, som igen udspringer af - Leitners Princip - udviklet af den tyske psykolog Sebastian Leitner i 1970'erne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere