Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 15. december 2006.
Kombinationen af it og stregkoder sikrer friske rejer hos rederiet Royal Arctic Line.
Går systemet ned, rådner lasten.
Hos shipping- og transportvirksomheden Royal Arctic Line A/S har man for længst erkendt nødvendigheden af it. Selskabet sejler i fast rutefart mellem Aalborg og de tre største havne i Grønland med alt lige fra fødevarer, medicin og tøj til møbler og byg-selv-huse. Virksomheden, der er ejet af Grønlands Hjemmestyre, har monopol på godstransporten mellem Danmark og Grønland, og med 85.000 forsendelser om året er selskabet afhængig af sit it-baserede logistiksystem.
- For en shipping- og transportvirksomhed som vores er det it-baserede logistiksystem selve hjertet. Vores terminaler kan sammenlignes med posthuse, hvor folk kommer og henter forsendelser. Med et nedbrud ville folk på terminalerne skulle løbe rundt for at kigge i alle kasser, og det ville tage oceaner af tid, lyder det fra it-chef hos rederiet Royal Arctic Line, Harald Asschenfeldt.
Royal Arctic Line lægger oplysninger om hver eneste forsendelse ind i det it-baserede logistiksystem. Hvis systemet gik ned, ville rederiet derfor ikke vide, hvad der var i hvilke kasser, og hvor tingene skulle hen. Hvis systemet ikke fungerer, koster det Royal Arctic Line både tid og penge.
Via logistiksystemet kan Royal Arctic Line se både indhold, pakhus, reol og temperatur for hver eneste forsendelse gennem en stregkode. Ikke mindst oplysningen om temperatur er vigtig, og den slags skal være tilgængelig hele tiden, når man fragter letfordærvelige varer som rejer.
- Når vi fragter fødevarer, kan vi komme grueligt galt af sted, hvis ikke vi kender indholdet i en forsendelse og ved hvilken temperatur, vi skal transportere det under. Hvis vi kommer i havn med en container fyldt med ødelagte rejer, fordi de under fragten har været opbevaret ved en forkert temperatur, så modtager vi erstatningskrav i millionklassen, siger Harald Asschenfeldt.
Netop transporten af fødevarerne gør, at Royal Arctic Line har valgt at lade sin hostede serverløsning udvide med en sikkerhedsaftale hos IBM Business Continuity and Recovery Services. Ved et eventuelt nedbrud vil driften blive overført til et spejlet system, og dermed kunne fortsætte uændret.
Hos Royal Arctic Line går man altså med livrem og seler hvad angår driftssikkerheden. I modsat fald kunne en enkelt dårlig reje hurtigt fordærve resten af lasten.
Billedtekst: Ingen it, ingen rejer Shipping- og transportvirksomheden Royal Arctic Line er afhængige af deres it-baserede logistiksystem
OriginalModTime: 14-12-2006 12:00:19