ComputerViews skærer ind til sagens kerne

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 8. september 2006.


Nyheder er korte og skal læses online, mens analyser samt perspektiv er lange og hører hjemme på print. Det er et af tidens mediedogmer. På Computerworld tillader vi os at være uenige. Vi bryder derfor nu dogmerne ved at lancere en redaktionel nyskabelse, som tilbyder analyse og indsigt på kort plads: ComputerViews.

ComputerViews er en kort og knivskarp analyse, der på få hundrede ord leverer både argumentation og konklusion på et emne, der er dagsaktuelt eller repræsenterer en aktuel digital tendens. Analysen er essensen af den viden, som Computerworlds journalister har samlet på et bestemt område gennem mange timers research og artikelskrivning.

Det er journalist Poul Funder Larsen, der har skabt konceptet for ComputerViews efter inspiration fra den britiske kollega Hugh Dixon, der i mange år har skrevet analyser på Financial Times. Poul Funder Larsen har arbejdet flere år i udlandet for udenlandske medier som nyhedsbureauet Dow Jones, før han kom til Computerworld i maj 2006.

- ComputerViews er en bearbejdning af Hugh Dixons tanker om korte, koncise og indsigtsfulde mini-analyser med en klar vinkling og gerne en præcis rettet brod, forklarer Poul Funder Larsen.

Hugh Dixons analytiske format bruges i dag under titlen Lex i den trykte avis Financial Times, men især online med to daglige nyhedsbreve. Da Hugh Dixon forlod Financial Times startede han online-tjenesten BreakingViews, der dagligt leverer mellem 10 og 15 af de journalistiske analyser, som er designet til online-læsning.

Formålet med ComputerViews er at imødekomme behovet blandt digitalt professionelle med behov for en ­hurtig, men troværdig analyse af begivenheder i den aktuelle strøm af it-nyheder fra både erhverv, samfund og teknologi.

- Ambitionen med ComputerViews er at tilføje analytisk værdi til vores produk­tion og kvalificere vores journalistiske dækning af specifikke nyheder ved at ­komme dybere i forståelsen, siger Poul Funder Larsen.

ComputerViews vil dukke op dagligt på Computerworld Online og ugentligt i avisen. Første analyse fra Poul Funder Larsens hånd kan læses i dagens Computerworld på side 6 og på www.computerworld.dk

OriginalModTime: 08-09-2006 11:24:16




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere