Goddag - farvel - goddag

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. december 2005.


Chefskifte og hamskifte for Den Digitale Taskforce. Thomas Nielsen takker af efter tre år. Lars Frelle-Petersen træder til. Og samtidig gøres Taskforcen permanent med sæde i Finansministeriet.

Thomas Nielsen, der styrede Den Digitale Taskforce gennem en stribe roste projekter, forlod kommandobroen, da hans kontrakt udløb 1. november. Han benyttede lejligheden til at erobre stillingen som kundechef i den nye, fusionerede organisation Skat, hvis digitale fokus allerede er skarp, og som nu får en frontløber på feltet ombord.
På vejen væk kunne Thomas Nielsen glæde sig over, at OECD udnævnte Projekt Digital Forvaltning til en succes og Damark til rollemodel for organiseringen og den tværoffentlige forankring. Med stolthed kunne han erklære det for både spændende og et stort privilegium at have været med til at få visionen til at lykkes.
Danmark var ikke i international topklasse, da projektet begyndte i 2001. Men det er Danmark kommet - og især samarbejdet mellem de kommunale, statslige og amtslige parter er utrolig godt set i forhold til andre lande, mener OECD. Generelt har der været applaus til projekter som eDagene og udrulningen af digital signatur.
Thomas Nielsen kan således med ros i ryggen og tung erfaring i bagagen tage fat på udfordringerne i Skat, der i høj grad påvirkes af strukturreformen.
Fremtiden for hans gamle arbejdsplads er det også lykkedes at bakse på plads. At både chefen og bestyrelsesformanden, Karsten Dybvad, der skiftede departementchefposten i Finansminsteriet ud med samme stilling i Statsministeriet, forlod projektet omtrent samtidig, gav rystelser og rygter om, at Taskforcen var lukningstruet. Især fordi det skete på et tidspunkt, hvor projektet stod til at udløbe godt et år senere. Det hjalp ikke på sagen, at en stribe andre bestyrelsesmedlemmer også skiftede job.
Men det lykkedes mod slutningen af året at gøre Den Digitale Taskforce permanent og forankre den i Finansministeriet, og det lykkedes også at rekruttere en gammel kending til ny chef. Det bliver Lars Frelle-Petersen, tidligere indstationeret i Taskforcen fra netop Finansministeriet, kendt som leder af det fællesoffentlige FESD-projekt for elektronisk sags- og dokumenthåndtering og senest kontorchef i Videnskabsministeriets it-politiske kontor.
I en større rokade blev Finansministeriets kontorer for administrationspolitik og regelforenkling lagt sammen og fusioneret med Taskforcen til et stort moderniseringscenter. Ideen er, at digitaliseringen skal smeltes sammen med administrationspolitikken og dermed bringes tættere på regeringens bestræbelser på at modernisere den offentlige sektor.
Lars Frelle-Petersen bliver chef for den digitale del. Han skal holde den tværoffentlige fane højt og institutionerne i stram snor. For tiden er kommet til at tage fat på de vanskelige opgaver - herunder at gøre op med silotænkningen og fra centralt hold lægge arm med institutionerne for at presse mere effektiv - og bedre - service igennem.
RUC'eren med hans cand.scient.adm.-grad og projekterfaring fra Roskilde Festivalen er tilbage blandt de finansministerielle, økonom-uddannede budgetbisser, han tidligere har færdedes iblandt.

Billedtekst:
Taskforce frelle-petersen Lars Frelle-Petersen er tilbage i Den Digitale Taskforce - denne gang som chef.
Foto: Hans Juhl

Billedtekst:
Taskforce uden Nielsen Thomas Nielsen kan med ros i ryggen og tung
erfaring i bagagen tage
fat på udfordringerne
i Skat
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere