Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. oktober 2005.
Rådet for it-sikkerhed kritiserer i et brev til Videnskabsministeren, at dets anbefalinger for det fremtidige arbejde ikke blev fulgt.
Et brev fra det afgående Rådet for it-sikkerhed til Videnskabsminister Helge Sander (V) emmer af, at rådet føler sig ført bag lyset af ministeren. Han orienterede telefonisk rådsformanden om, at det uafhængige Teknologirådet fremover skulle involveres i arbejdet. Men uden at oplyse, at ministeriet skulle godkende de projekter, Teknologirådet sætter i gang.
- Der er hermed ikke tale om en øget uafhængighed af ministeriet. Tværtimod, for Rådet for it-sikkerhed har jo disponeret selvstændigt over sine midler, skriver rådets formand, Allan Fischer-Madsen, i brevet.
Rådet er stærkt utilfreds med, at anbefalingen om at sikre en større uafhængighed af ministeriet ikke er fulgt. "Vi vil hermed stærkt opfordre dig til at genoverveje den måde, hvorpå Teknologirådet kan varetage sin indsats på it-sikkerhedsområdet, herunder både de beslutningsmæssige og finansielle rammer", hedder det i brevet. Det kritiserer dermed også nedskæringen af indsatsen, i og med at der til Teknologirådet kun afsættes 500.000 kroner årligt.
En stribe it-ordførere har allerede kritiseret beslutningen, og Enhedslisten har stillet spørgsmål til Helge Sander i sagen.
Også IT-Brancheforeningen finder den kommende løsning forkert og utilstrækkelig. Herfra anbefales en konstruktion à la Rådet for Større Færdselssikkerhed: en uafhængig, selvejende institution i partnerskab med det offentlige samt branche- og forbrugerorganisationer, som frit kan sætte it-sikkerhed på dagsordenen på alle områder.
- Uden større uafhængighed og flere ressourcer kan det være ligegyldigt. Vi anbefaler, at der afsættes mindst 12 millioner kroner fast på finansloven, så en kommende institution kan få gennemslagskraft, siger vicedirektør i IT-Brancheforeningen Jane Eis Larsen.