Under forvandling til Linux-selskab

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 7. oktober 2005.


Siden Novell i november 2003 købte SuSE Linux, har selskabet satset massivt på Linux, men fastholdt udviklingen af netværksstyresystemet NetWare. For et par uger siden lancerede selskabet en strategi, der yderligere understreger selskabets fokus på åbne standarder og open source-software.
Novells CEO Jack Messman mener, at hans selskab er usædvanligt godt klædt på til at opnå en position inden for open source.
- Den forretning vi tidligere havde med at sælge licenser på software, tog Microsoft fra os for nogle år siden. I stedet lærte vi at leve af at vedligeholde programmerne - svarende til de opdateringer mod en slags abonnement (subscription), som open source-distributører og -selskaber tilbyder, siger han.
Etablerede softwareselskaber har mulighed for at komme til at spille en helt bestemt rolle med at binde de enkelte open source-programmer sammen, mener han.
- Fremkomsten af de selvstændige udviklermiljøer har vendt op og ned på softwareudvikling. De udvikler det, de synes er sjovt, når de har tid. Selskaber som Novell og Red Hat er nødt til at koncentrere sig om alt det andet: Det, der skal binde software-elementerne sammen, og de dele, der skal være færdige på et bestemt tidspunkt, siger Jack Messman.
De seneste par år har selskabet markedsført netværksstyresystemet NetWare parallelt med open source-initiativerne. Nu har Novell offentliggjort planer om at gøre det muligt at afvikle NetWare-applikationer virtuelt på en Linux-platform under selskabets Open Enterprise Server. Dermed føres styresystemet over i open source-verdenen.
- Vi virtualiserer NetWare på Linux af hensyn til de kunder, der har investeret i dette styresystem. Vi har nået et punkt, hvor det ikke er sikkert, at hardware-producenterne fortsat vil understøtte NetWare. Derimod er vi overbevist om, at de vil understøtte Linux, siger Jack Messman.
Novells initiativer på open source-området strækker sig fra en desktop-løsning over netværks- og sikkerhedsmanagement-løsninger og til datacentrene.
En dansk Linux-ekspert, Bjarke Alling fra Linux-grossisten Liga Lindist, som arbejdede med SuSE Linux længe før, Novell kom til, ser selskabets muligheder således:
- Der findes ikke et open source-directory, som det Novell har. Der har længe eksisteret open source-software, men på isolerede områder. Novell kan blive dem, der tilføjer det tværgående og blive middleware-leverandør for open source-verdenen. Hertil kommer, at de bedre er i stand til at tale det sprog, der tales på direktionsgangen, og at de kan yde support og tilbyde uddannelse ud over, hvad de traditionelle open source-selskaber har været i stand til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere