Fokus på brændpunkter

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. september 2005.


dygtigste - tele- & netværksudstyr 
Radiokommunikationsfirmaet Danimex har skabt sig en niche som leverandør af løsninger til internationale organisationer.

I forretningslivet er en niche oftest et udsnit af markedet, som kræver specialiserede løsninger, hvilket giver mindre selskaber større muligheder. For Danimex, som topper Top 100's kategori for leverandører af tele- og netværksudstyr, er det selve markederne, der kræver specielle forudsætninger.
Selskabet opererer i Congo, Nigeria, Irak og Afghanistan - lande, som det britiske udenrigsministerium fraråder at rejse til, og hvis anbefalinger Det danske Udenrigsministerium opfordrer borgerne til at følge. Der er tale om lande, hvor der enten er eller lige har været krig, eller hvor der i visse områder hersker lovløshed.
Til disse områder leverer Danimex trådløse kommunikationsløsninger - herunder Tetra- såvel som traditionelle landmobile radionet og satellitbaseret radiokommunikation - fortrinsvis til nødhjælpsorganisationer eller fredsbevarende styrker.
Selskabet nøjes ikke med at sende udstyret ud til områderne, men arbejder med et fuldt servicekoncept, der indebærer, at selskabet sender folk ud for at hjælpe med at sætte en antenne eller en sender op. Derfor befinder over to tredjedele af Danimex' cirka 100 medarbejdere sig ude i verden - dog ikke alle i brændpunkter: Selskabet har også salgskontorer i Dubai og i Maryland, USA. Resten arbejder i hovedkvarteret i Sønderborg.
Lokalkendskab er nøglen
I praksis bliver afdelingerne i de lande, hvor Danimex opererer, ledet af en udstationeret dansker, som leder en gruppe lokalt rekrutterede medarbejdere. Lokalkendskab er ifølge selskabets direktør Jytte Kaufmann Thomsen nøglen til at operere i de områder.
- Du skal først og fremmest opbygge et netværk og have kontakter i landene. Det er noget, det tager år at opbygge, siger hun.
Ud over de lokale kontakter har Danimex nære relationer til en række internationale organisationer, herunder FN.
Selv om der er tale om krævende udstationeringer, har selskabet ikke haft svært ved at finde folk, der vil arbejde i disse områder.
- Der findes stadig pionertyper, som søger andre udfordringer end dem, de kan få i Danmark. Og forbereder man sig ordentligt, er det muligt at begrænse risikoen. Faktisk har ingen af vores udsendte medarbejdere været ude for noget rigtigt slemt, siger Jytte Kaufmann Thomsen.
Grundlaget til Danimex blev lagt i 80'erne, hvor et par af stifterne mødtes i Nigeria. De repræsenterede danske firmaer inden for henholdsvis medicinal- og nødstrømsudstyr og erkendte, at der var et betydeligt behov for kommunikationsløsninger. Selskabet blev stiftet i 1992 og reorganiseret under ny ledelse for et par år siden.
Danimex har det sidste år fordoblet sit resultat til godt 17 millioner kroner. Succesen skyldes ifølge Jytte Kaufmann Thomsen bredden i produktprogrammet, og at selskabet i en række tilfælde har været på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt.
- Hvor flere af konkurrenterne satser på en teknologi, tilbyder vi en vifte af løsninger fra Tetra til satellitkommunikation. Mange foretrækker at kunne benytte en leverandør til flere typer løsninger. Og så har vi i flere tilfælde været tidligt ude. Vi var det andet selskab, der blev serviceprovider og dermed kan oprette og lukke for taletidskort på Thuraya-satellitsystemet, der dækker Mellemøsten, siger hun.
Selskabet arbejder ikke med mobiltelefoni.
- Fast- og mobilnettene er typisk det første, der bliver sat ud af spillet i en konflikt. Vores kunder har behov for alternativ kommunikation - gerne på lukkede net, der er sikret mod aflytning, både tovejstalekommunikation og i stigende grad data, siger Jytte Kaufmann Thomsen.

Billedtekst:
Administrerende direktør Jytte Kaufmann Thomsen forventer, at Sudan og Libyen er blandt de næste områder, Danimex kommer til at operere i.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere