Konkursramte Media-Mobsters spiller videre

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 2. september 2005.


Med milliontilskud i ryggen fra venturefirmaet Newpond er den konkursramte danske spiludvikler MediaMobsters nu genopstået under navnet Sirius Games.

Op igen 
Efter en konkurs i juni er det danske spilfirma tidligere kendt som MediaMobsters nu genopstået med nyt navn og ny adresse.
Fra to etager på Gråbrødre Torv i det indre København vil selskabet under navnet Sirius Games fremover sprede sine aktiviteter i stedet for det fokus på pc-spil, som allerede én gang har kostet livet for firmaet.
De nødvendige millioner kommer fra det danske venturefirma Newpond og dets ejer, Svend Møller Nielsen, mens stifterne af MediaMobsters, Christian Majgaard, Benedict Ødemotland og Adam Gregersen, fortsat udgør direktionen. Møller Nielsens formue blev skabt, da han 1999 solgte sin virksomhed Telebit til Ericsson.

Chok-konkurs
MediaMobsters' konkurs i juni kom som en overraskelse efter en nogenlunde succes for det mafia-baserede pc-spil Gangland.
- Vi udkom med Gangland i starten af 2004, og det paradoksale er, at Gangland klarede sig rimelig godt og solgte omkring 150.000 eksemplarer på verdensplan, siger Adam Gregersen, som er administrerende direktør.
De ventede royalties fra det internationale spilforlag Whiptail Interactive dukkede dog ikke op.
Allerede i slutningen af 2004 forsøgte det danske spilfirma med 23 ansatte derfor at søge nye forretningsområder inden for udvikling af spil til Nintendos Game Boy Advance.
Det resulterede i fire store aftaler om kendte børnefigurer som Babar og Care Bears, som firmaet er meget stolt af at have fået i folden. Aftalerne er ført med over i det nye firma, og de tre første spil kommer i julehandlen.

Tv-koncept
Sirius Games er også gået i samarbejde med Mærsk Data Defence om at udvikle spil til træningsbrug med fokus på uddannelse frem for underholdning.
Desuden samarbejder firmaet med tv-selskabet Angel Films om at lave et spilkoncept, der skal fremme dansk og europæisk kultur i stedet for den amerikanske måde at gøre tingene på.
- Sirius Games adskiller sig fra andre selskaber i Danmark ved, at vi ikke vil lægge alle æg i én kurv og satse på ét produkt, fortæller Adam Gregersen.
Selskabet vil dog fortsat bruge kræfter på at lave en pc-opfølger til spillet Gangland.

Paradise City
Opfølgeren får navnet Paradise City og er igen en blanding
af flere forskellige spilgenrer som strategispil, rollespil og action.
- Gangland blev udviklet af et relativt lille hold, som havde meget lidt erfaring. Nu er erfaringen der, og der er en teknologi på plads, som har bevist sig selv, siger Adam Gregersen.
Spillet har været under udvikling siden slutningen af 2004 og forventes på markedet om et års tid.

Boks:
Fejlkontrakt førte til konkurs
En uklar aftale om royalties for pc-spillet Gangland var hovedårsagen til, at det danske spilfirma MediaMobsters krakkede i juni trods nogenlunde salgssucces.
Gangland blev ifølge administrerende direktør Adam Gregersen solgt i 150.000 eksemplarer, hvilket skulle være rigeligt til at tjene investeringen hjem.
Men spilforlaget Whiptail valgte at tolke kontrakten på en måde, så færre penge end ventet røg videre til Danmark.
Aftalen med det relativt lille spilforlag Whiptail kom i hus, efter Media Mobsters' oprindelige distributionsaftale - med Microsoft - var gået i vasken.
Nu må ledelsen erkende, at den var for hurtig på aftrækkeren, da der blev indgået en ny kontrakt med Whiptail.
- Vi var i en meget presset situation, da vi skrev under med Whiptail. Der blev kontrakten ikke gennemgået ordentligt, og det var en katastrofe. I sidste ende er det mit ansvar, siger Adam Gregersen.
Tvisten kostede millioner af kroner, hvilket det danske firma ikke havde råd til. Derfor endte det i juni med en konkurs.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere