Touch Diamond2: HTC's bedste mobil til dato
Efter mildest talt blandede oplevelser med HTC Touch HD var det med usikre hænder, at vi tog HTC Diamond2 i brug.
Men det er der nu ikke grund til, for HTC Touch Diamond2 er en helt anden klasse.
Først og fremmest betyder den seneste version af HTC's TouchFlo-system, at der ikke længere er lange ventetider og mærkelige hakkende overgange. Der er måske skruet lidt ned for det grafiske lir, men til gengæld kører alting flydende.
Samtidig har HTC nu med TouchFlo-overbygningen på Windows Mobile 6.1 næsten helt fået slettet sporene efter det både grimme og ikke særligt fingervenlige underliggende styresystem.
Det var på tide, for mens Windows Mobile er en interessant platform på grund af de mange programmer og den gode integration med Outlook og Exchange, så er der ikke sket meget nyt de seneste fem år.
Svært at finde Windows Mobile
Hvor grundlæggende HTC er gået til værks kan blandt andet ses ved, at startmenuen i Windows Mobile nu hopper til HTC's eget programpanel. Det kan være en plage, hvis du er fan af Windows Mobiles menuer eller skal ind og pille - men i hverdagen virker det (efter lidt tilvænning) godt - og er væsentligt mere velegnet til fingertryk.
For som trykfølsom mobil fungerer HTC Touch Diamond2 bedre end hidtidige HTC-telefoner. Skærmen er responsiv, og selvom skærmen med sine 3,2 tommer er mindre end HTC Touch HD, så ramte vi langt oftere rigtigt med fingrene.
Touch Diamond2 er udstyret med en stylus i nederste højre hjørne, men det var ikke så tit, den kom frem under vores test.
Skærmen har i øvrigt fået en fin opløsning på hele 800 x 480 pixels og det får hjemmesider og særligt Google Maps til at fremstå knivskapt.
Det hele drives af den 528 megahertz processor, som formår at trække systemet uden unødvendige pauser eller hak.
Rimeligt kamera
Forbindelserne til omverdenen klares af Bluetooth, WiFi, HSDPA-dataforbindelse, MicroSD-slot og en FM-radio. Inde i den lille pakke er der desuden en bevægelsessensor, som selv drejer skærmen, når du drejer telefonen.
Kameraet i telefonen er nu oppe på fem megapixel og leverer rimelige billeder. Du kan selvfølgelig ikke tage actionbilleder, men farverne i de billeder, vi tog, var bedre, end hvad vi normalt venter fra telefoner.
Telefonen vejer i alt 118 gram og er knapt 10,8 centimer høj, 5,3 centimer bred og 1,37 centimer tyk. Rammen omkring forsiden samt knapperne på fronten er i aluminium, mens bagstykket er af blankt, sort plast.
Telefonen virker hårdfør, og den kan ikke nemt vrides. Her er i vores øjne en af HTC's mest vellykkede telefoner med en god kombination af design og brugervenlighed.
Også dårlige sider
På den negative side trækker det dog ned, at det fortsat er besværligt at finde ind til den menu hvor WiFi, Bluetooth og alle de andre smarte forbindelser gemmer sig. Det burde ikke være så svært i en telefon, som i den grad er beregnet til at kommunikere med omverdenen.
Samtidig havde vi problemer med at opsætte dataforbindelsen korrekt.
Sætter du simkortet i og starter telefonen, foreslår den dig ent række selskaber (vi brugte Telia), men selv om du vælger det korrekte, bliver telefonen ikke korrekt opsat. Andre anmeldere rapporterer om samme problem.
Et lignende problem har vi haft med andre HTC-telefoner, så det kan ikke komme bag på producenten. Og det blev ikke bedre af, at vi fik tilsendt indstillingerne fra Telia - selv om vi er lidt i tvivl om, det var Telias eller HTC's skyld.
Løsningen er selvfølgelig at opsætte sin forbindelse manuelt, men det er besværligt og understreger, at det er en ærgerlig fejl.
Desuden savner vi et standard 3,5 mm stik til hovedtelefoner i stedet for HTC's USB-baserede udgave. Når det kan lade sig gøre i andre af HTCs modeller, så burde der også kunne findes plads her.
Det samlede indtryk af HTC Touch Diamond2 er dog positivt - og i vores øjne er modellen en af HTC's mest vellykkede. Ikke fordi den er nyskabende, men fordi Windows Mobile, HTC's TouchFlo, hardwaren og designet nu er ved at skabe et samlet solidt indtryk.