Siden sidst Fortsat fra side 4

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 5. august 2005.


Hewlett-Packard (HP) har sparet sin brugerorganisation, Interex, væk. Det skete i forbindelse med, at Hewlett-Packard i juli meldte ud, at virksomheden vil skære ned og fyre 14.500 medarbejdere. Interex havde eksisteret i 31 år og havde 100.000 medlemmer. HP fortsætter sine nære forbindelser med Encompass-brugergruppen.

Zultys Technologies er den seneste producent til at lancere en trådløs IP-telefon. Den såkaldte WIP 2 benytter 802.11b-protokollen og er rettet mod brugere af selskabets SIP-baserede (Session Initiation Protocol) PBX og omfatter push to talk- og instant messaging-funktioner. IP-telefonen bygger på Linux. Med den nye telefon slutter Zultys sig til større producenter som Alcatel, Avaya, Cisco, Mitel, Nortel, Spectralink og Symbol, der alle tilbyder trådløse IP-telefoner.

VMware oplyste i anden halvdel af juli, at den nye version af selskabets server-virtualiseringssoftware, VMware GSX Server 3.2, vil understøtte dobbeltkerne-systemer. Ligesom en række af de øvrige selskaber, der tilbyder denne teknologi, vil VMware afkræve licens per processor og ikke per kerne. Den nye version af softwaren vil komme i denne måned.

Oracle udsendte midt i juli en plug-in til Visual Studio .Net 2003, der gør det muligt at benytte Microsoft-udviklingsværktøjet til at bygge applikationer til Oracles 10g database. Hidtil har Microsofts SQL været den mest anvendte database på Windows.

JavaOne-konferencen, der fandt sted i slutningen af juni, markerede Javas tiårsjubilæum på et tidspunkt, hvor programmeringssproget er centralt for udviklingen af webservices. På konferencen kunne man blandt andet få et tidligt indtryk af kommende versioner som Mustang, der er en opdatering af Java 2 Platform, Standard Edition.

Nortels topchef, William Owens, fortalte på Supercomm 2005, at selskabet ønsker at tilbyde enterprise-routere - formodentlig gennem et partnerskab med en anden producent.

Sun Microsystems og EMC, som ofte er rivaler på storage-markedet, bekendtgjorde i slutningen af juni et samarbejde, der skal gøre det muligt at køre EMC-software på Suns Solaris 10-styresystem. Samarbejdet gælder EMC's produkter til netværksbaseret storage på Sun-systemer, der afvikles på Opteron x64. Desuden vil EMC sørge for, at selskabets PowerPath- og Legato Networker-software samt software fra selskabets Dokumentum- og Smart-porteføljer understøtter Solaris. Herudover har de to selskaber planer om at samarbejde om klynge-teknologier.

IBM opkøbte i slutningen af juni det californiske selskab Meiosys, der har specialiseret sig i software, der gør
det nemmere at overføre applikationer mellem servere, uden at disse skal ændres eller rekonfigureres. Planen er at integrere Meiosys MetaCluster-teknologier i IBM's Unix- og Linux-virtualiseringsprodukter senere i år.

BEA Systems introducerede midt i juni en ny platform under navnet AquaLogic, som skal gøre det muligt at bygge serviceorienteret arkitektur (SOA) i sammensatte miljøer, der omfatter .Net-, Java- og mainframesystemer. BEA vil både introducere værktøjer til udvikling af softwareservices og produkter til at implementere, administrere og sikre dem.
jta




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere