Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den CTO d. 3. juni 2005.
It, som kan administrere og drive sig selv, er målet for flere af de store leverandører af it-systemer. Fujitsu Siemens er et af de selskaber, der efter eget udsagn er i færd med at fuldføre første fase i bevægelsen mod denne form for automatisering af it. Visionen om det, som selskabet kalder det dynamiske datacenter, blev under navnet Triole lanceret sidste år.
Det første produkt er det såkaldte Flexframe, som populært sagt er en administrations- og virtualiseringsløsning til SAP Business Suite. I løbet af det sidste halve år har Fujitsu Siemens lanceret udgaver af Flexframe, der kan køre på henholdsvis Linux og Solaris. Selskabet er også lige på trapperne med en løsning, der kan håndtere EMC's storageprodukter og der er også en Oracle løsning på vej.
- Vi forventer at have en løsning til Intel- og AMD-baseret 64-bit-teknologi. På denne platforme vil der komme løsninger til håndtering af Linux-baserede databaser og sandsynligvis også Windows-baserede SQL-databaser, siger teknisk direktør Joseph Reger fra Fujitsu Siemens.
Selv om Fujitsu Siemens har tætte partnerskaber med selskaber som SAP og Oracle, er Flexframe også udtryk for, at selskaberne på nogle områder har modstridende interesser. Både SAP og Oracle har deres egne administrations- og virtualiseringsværktøjer.
- Vi mener, at vi, med vores dybere forståelse af hardware, kan lave værktøjer, som softwareselskaberne ikke er i stand til. Desuden har deres løsninger overvældende meget funktionalitet. Produkterne under Triole-paraplyen omfatter det nødvendigste af de store softwarekomplekser. Der vil gå år, før vi når fuld automation, men vi er godt på vej, siger Joseph Reger.
jta