Køb dit it-udstyr brugt - og spar penge

Finanskrisen behøver ikke betyde et farvel til indkøb af it-udstyr. Der findes nemlig rigtig mange steder på nettet, hvor du kan købe brugte computere, skærme og mobiltelefoner til lav pris. Vi viser vej til websiderne.

Finanskrisen får os til at holde dankortet i lommen, og drømmen om nyt it-udstyr lægges på hylden sammen med udkastet til det nye samtalekøkken.

Men måske kan du alligevel finde plads i budgettet til en iPhone eller en ny 22 tommer computerskærm - hvis du vælger at handle brugt.

På nettet vrimler det nemlig med sider, hvor du kan gøre en god forretning. Vi fandt eksempelvis på dba.dk en iPhone 3G til 2.200 kroner, og den var ifølge sælger ubrugt og ikke sim-låst. Prisen i de billigste netbutikker er omkring 5.000 kroner.

Ved at handle brugt mister du dog alle de mange fordele, du kender fra handel i butikker online. Du kan derfor ikke længere forvente at få byttet dit produkt, selv hvis det efter kort tids brug ikke længere virker.

Her er en oversigt over nogle af de websider, hvor du kan købe brugt og billigt it-udstyr.

Dba.dk
Den Blå Avis blev sidste år købt af den internationale auktionswebside eBay. Efterfølgende er der blevet lavet lidt om på konceptet, og i dag koster det ikke penge at få vist annoncer med kontaktinformation. Siden hedder fortsat Den Blå Avis, men designet er piftet lidt op. Du finder kategorien for it-udstyr ved at klikke her.

Gul & Gratis
Næsten samme koncept som Den Blå Avis. Der indrykkes en annonce, og så er det bare om at søge efter it-produkter. Der er et stort udvalg af mobiler og computere. Du får overblikket over salget af elektronik her.

Qxl.dk
Selv praler Qxl.dk med at være Danmarks største online auktion, og udvalget er da også stort og varieret. Her er alt fra spil og konsoller til fotogrej og fladskærme.

Papkassen
Det er ikke den største webside med brugt it-udstyr, men måske kan du alligevel finde noget brugbart i papkassen.

eBay.co.uk
Du behøver ikke holde dig inden for landets grænser i jagten på brugt it-udstyr. På den britiske eBay-side kan du nemlig gøre rigtig gode køb, da pundet er lavt i øjeblikket. Det kan naturligvis virke lidt skræmmende at byde løs på produkter, der befinder sig langt væk fra Danmark, for får man overhovedet sin pakke? EBay har dog et fornuftigt system til at tildele sælgerne karakterer. Derfor kan du inden et køb eller et bud læse, om andre købere har fået leveret ordentlige varer fra den sælger, du påregner at handle med. Du skal dog forvente, at der kan gå en uge eller mere, før du modtager dit køb. Husk på at hvis du køber et produkt, der skal lades op, så vil laderen typisk have et UK-stik, og du skal derfor investere i en omformer.

Topauktioner.dk
Et alternativ i jagten på billigt it-udstyr er at besøge politiets auktioner, der gemmer sig på adressen topauktioner.dk. Ud over massevis af cykler kan du købe hittegods og tyvekoster, som er kommet i politiets varetægt, og hvor det har været umuligt at finde de rette ejermænd. Der er it-udstyr ind i mellem, og her kan du også gøre en god handel. Det kræver dog, at du møder fysisk op til auktionen. Inden da er det fornuftigt at kigge listen igennem over ting, der sælges på auktionen. Listen finder du her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere