Danionics lukkede og slukkede

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 17. december 2004.


Fladt. Det fynske batterieventyr er slut. I november drejede Danionics nøglen om og skilte sig af med sine tilbageværende 43 ansatte i Odense.

Man kan næsten nøjes med korttidshukommelsen, når man skal huske tilbage til Danionics' storhedstid. Det er under fire år siden, selskabet i januar 2001 blev introduceret på Københavns Fondsbørs til kurs 215.
I løbet af det følgende halve år accelererede kursen til over 301, medarbejderantallet steg til noget næsten tilsvarende, og Danionics blev hædret som vækstkomet af Deloitte & Touche.
Men så gik det stærkt i den forkerte retning. Millionerne fossede ud, ordrerne kom ikke ind, og forsøg på at sælge virksomheden mislykkedes.
Det seneste halve år har aktiekursen raslet rundt omkring seks-syv kroner. En planlagt udviklingsafdeling forbliver et fantasifoster - ligesom den glorværdige fremtid for virksomheden, der blev malet op for ikke ret længe siden.

Ved dette års begyndelse var Danionics konkurstruet. I foråret indgik selskabet så en samarbejdsaftale med den store kinesiske batteriproducent GP Batteries. Samarbejdet foregår gennem det 50/50-ejede joint venture-selskab Danionics Asia Ltd.
Planen, som den blev fremlagt i november, er at indlede produktion i Shenzhen i Kina i løbet af første kvartal 2005 for på den måde at opnå en besparelse på produktionsomkostningerne på 35-40 procent.
I mellemtiden sælger Danionics ophobede lagervarer under produktionsprisen.
Det seneste regnskab for årets første ni måneder viser et negativt nettoresultat på knap 182 millioner kroner - omtrent en fordobling i forhold til samme periode sidste år. Omsætningen faldt i samme periode fra 64,3 til 9,3 millioner kroner.
I regnskabet hedder det, at overflytningen af produktionen til det asiatiske joint venture selskab var kompleks og på en række områder mere kompleks end ventet.

En lav dollarkurs og vanskelige markedsforhold fik skylden, da Danionics trak stikket ud i Danmark. Kigger man igen lidt i bakspejlet, startede Danionics tilværelsen med et betydeligt teknologisk forspring på sine lithium-ion polymer batterier. Selskabet var bare ude af stand til at udnytte det. Selv forklarede Danionics, da det begyndte at gå skævt i 2002, at problemerne skyldtes, at kunderne havde udsat lanceringer og salg af en række elektroniske produkter som følge af matheden på markedet.
Al fremtidig produktion kommer nu til at foregå i Kina. Den tilbageblevne danske forankring er børsnoteringen i København.

Billedtekst:
Foran. Danionics begyndte tilværelsen med et betydeligt teknologisk forspring på sine lithium-ion polymer batterier. Selskabet var bare
ude af stand til at udnytte det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere