Flere ved, hvad de vil med it

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 19. november 2004.


Samtidig med at optimismen om it-investeringerne har nået det højeste niveau siden højvæksten i slutningen af 90'erne, tegner sig et billede, hvor virksomheder har en langt klarere dagsorden for it-investeringerne end tidligere.

Hensigten med investeringerne er klar: It-investeringerne skal enten være et redskab til rationaliseringer og effektiviseringer, eller de skal bruges strategisk til at sikre vækst. Der er relativt få selskaber tilbage, som ikke ved, hvad de vil med deres it-investeringer
Det vurderer analysefirmaet IDC's nordiske direktør, Per Andersen, på grundlag af investeringsindekset for fjerde kvartal 2004.
Tallene viser en klar polarisering mellem dem, der vil reducere, og dem, der vil øge it-investeringerne. Samtidig er der et markant fald i antallet, der vil holde dem uændret.
- Min antagelse er, at dem, der svarer "uændret", ikke nødvendigvis har været nede i budgetterne og sagt, at det ser ud til nul-vækst. For mange gælder derimod, at de ikke rigtig kan tage stilling til, om det skal stige eller falde, så det er nok det samme. De udtrykker typisk, at de ikke rigtig tager stilling til investeringerne og ikke har en dagsorden for dem. Det er en både interessant og positiv tendens, siger Per Andersen.
Virksomheder, der ønsker at reducere investeringerne, har typisk som mål at opnå rationaliseringsgevinster.
- Det vil måske i sig selv gøre markedet mindre, men samtidig indebærer det forretningsmuligheder for leverandørerne, i og med at man ved at opgradere platform og infrastruktur kan sænke sine drifts- og vedligeholdelsesomkostninger betydeligt, siger Per Andersen.

Boks:
Offentlig sektor bremser op
Strukturreformen har længe drevet forventninger om stigende investeringer i den offentlige sektor. Nu lægger samme faktor en dæmper på.
De kommende kommunesammenlægninger er beskrevet som Danmarks største it-projekt, der vil udløse investeringer i milliardklassen. Men de store investeringer kommer ikke indenfor det kommende halve eller hele år, fremgår det af IDC's investeringsindeks.
Indikationen bekræftes af Lars Monrad-Gylling, administrerende direktør for kommunernes kerneleverandør, KMD, og formand for IT-Brancheforeningen.
- Vores tal bekræfter, at de store nyanskaffelser er gået ned. Kommunerne skal jo igennem reelle fusioner, så derfor udskydes de store, fremadrettede investeringer. Det kan sagtens blive en stille periode de næste 24 måneder. Til gengæld ser vi en pæn mængde mindre, supplerende køb nu. Kommunerne kigger på hinanden og søger så vidt muligt at harmonisere deres it inden sammenlægningerne, siger Lars Monrad-Gylling.
Han tilføjer, at det ændrede miks i de kommunale investeringer til en vis grad favoriserer kommunernes eksisterende leverandører.
hjort

Boks:
Vi har talt med:

• Per Andersen, administrerende direktør, IDC Nordic
• Per Buchwaldt, formand for Dansk IT
• Jakob Lyngsø, direktør i IT Brancheforeningen
• Morten Kamper, direktør i FDIH
• Jens Fauring, it-chef, F Group
• Kim Skærlund, it- og logistikansvarlig, CompoTech
• Lars Monrad-Gylling, adm. dir. KMD,
• formand for IT-Brancheforeningen
• Niels Møllegaard, it- og Personaledirektør, Sydbank
• Frans Clemmesen, kontorchef, Videnskabsministeriet

Billedtekst:
Forskel. Tallene viser en klar polarisering mellem dem, der vil reducere, og dem, der vil øge it-investeringerne. Samtidig er der et markant fald i antallet, der vil holde dem uændret, fortæller Per Andersen, IDC Nordic.
Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere