Medarbejdere genrejser Blue Line

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 2. juli 2004.


En investor og to nøglemedarbejdere har købt halvdelen af det krakkede selskab Blue Line, som videreføres i en skrabet udgave.

To medarbejdere samt en ekstern investor tror så meget på overlevelsespotentialet i hardwarehuset Blue Line, at de hver har investeret 25 procent af selskabet, som nu videreføres efter konkursen for nylig.
Investoren Hans Houlind, som ellers mest har investeret i industrivirksomheder, har købt sig ind i selskabet, som fortsat ejes med 50 procent af direktør Niels Pedersen.
De to medarbejder-ejere er produktchef Jørgen Rübner og Key Account Manager Carsten Hounsgard. I alt er der skudt en million kroner i selskabet.

Håb om genansættelser
Niels Pedersen ejede 97,5 procent af det nu krakkede Blue Line, mens medarbejderne ejede 2,5 procent.
Niels Pedersen håber, at han med tiden vil kunne genansætte flere af de i alt 15 medarbejdere, der i forbindelse med konkursen blev henvist til Lønmodtagernes Garantifond for at få deres fritstillelsesløn.
- Det er naturligvis meget trist at skulle sige farvel til 15 dygtige medarbejdere. Men lige nu handler det om at sikre grundlaget for en sund forretning fra dag et. Derfor er det kun de medarbejdere, som er helt centrale for det fremtidige forretningsgrundlag, der fortsætter på kort sigt, siger Niels Pedersen.
Han påpeger samtidig, at de fleste kunder har været meget positive over for at fortsætte forholdet til Blue Line.
Kun er det fortsat uafklaret, hvad der sker i forhold til den kunde, som ifølge Niels Pedersen var den direkte årsag til konkursen.
Denne unavngivne kunde tilbageholder fortsat betaling for en levering på grund af en reklamation, som Blue Line ikke godtager, og det var denne manglende betaling, der førte til konkursen. Der forhandles fortsat om sagen.
I det nye selskab videreføres i første omgang to forretningsområder, nemlig Industriel IT og Business IT. Det nyere satningssområde Automotive IT lægges indtil videre på is, men Blue Line har sikret sig rettighederne til konceptet til senere brug.
Niels Pedersen budgetterer med en omsætning i finansåret 2004/2005 på 17 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere