Sander undersøger bredbåndspriser

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 30. april 2004.


It- & videnskabsminister Helge Sander lovede på Telecom 2004 i denne uge at undersøge branchens kritik af bredbåndspriserne.

Det var en glad og tilfreds it- og videnskabsminister Helge Sander (V), som forleden mødte op på årets IDC-konference, Telecom 2004.
En international IBM-analyse bragt i det britiske magasin The Economist for to uger siden placerer nemlig Danmark som verdens bedste internet-nation.
- Vi har længe haft målet om, at Danmark skal være bedst og billigst inden for it og tele. Billigst eller næsten billigst er vi også blevet på flere områder. Det viser undersøgelser, og det kontrolleres løbende af IT- & Telestyrelsen. Men det er ikke nok at være billigst. Nu vil vi kigge nærmere på kvalitet, og om vi er bedst, siger Helge Sander.
Til at belyse "bedst-problematikken" har ministeren bestilt en analyse fra IT- & Telestyrelsen, der skal svare på, om de danske it-brugere også kan kalde sig verdensmestre, fordi de sidder med de bedste bredbåndsforbindelser, it-løsninger og it-tjenester i tasterne og på skærmen.
Helge Sander har også bestilt en undersøgelse fra IT- & Telestyrelsen om de danske bredbåndspriser. Den skal forsøge at svare på den løbende kritik fra TDC-konkurrenterne om, at engrospriserne er for høje, når de handler med det store teleselskab.
IP-telefoni er også et emne, som ministeren vil have undersøgt nærmere. Helge Sander vil sikre, at branchen inddrages i undersøgelsen. Alle tre undersøgelser loves klar i slutningen af 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere