Nej tak til automatik i sikkerhed

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 7. november 2003.


Sikkerhedsekspert fra Computer Associates advarer mod at automatisere sikkerhedsfunktionerne i netværket. Han anbefaler at bygge virtuelle brandveje i virksomhedens netværk.

Automatisk usikkerhed

Leder af styring af sikkerhedsløsninger Sam Curry fra Computer Associates (CA) fraråder direkte at opbygge løsninger, der automatisk opdaterer systemer med sikkerhedsrettelser, eller som aktivt foretager netværksoperationer, der kunne tjene til at begrænse skaderne.
- Oprindeligt troede vi, at kunderne ville have mest muligt automatik, så de så hurtigt som overhovedet muligt kunne rulle sikkerhedsopdateringer ud. Og vi var begyndt at kigge på integration mellem netværksadministration og sikkerhedsfunktioner. Men vi opdagede, at kunderne var meget lidt interesserede i at automatisere netop de funktioner på grund af ansvaret over for virksomhedens forretning, siger han.
Sam Curry fortæller, at kunderne simpelthen ville have en ansvarlig person til at give et endeligt o.k., inden der skete noget som helst i virksomhedernes netværk, som kunne påvirke forretningen.
- I yderste konsekvens var kunderne interesserede i, at der dukkede en beskedboks frem på en ansvarlig persons skærm med en tekst af typen: "Der er sket følgende i netværket, de mulige aktioner er følgende... - vælg en". Og en af disse aktioner kunne være "eskalér beslutning", siger han og fortsætter:
- Det kunne være en orm, som var ved at tvinge virksomhedens postservere i knæ. Derfor ville det måske være relevant at stoppe og rense dem. Men samtidig kunne de være så vigtige for virksomhedens forretning, at det ville koste for meget i tabt omsætning at stoppe dem. Men bliver det nødvendigt, skal det være den økonomisk relevante ledelse, der tager beslutningen. Og det er netop ofte ikke it-ledelsen.

Indbygget eskalering
Derfor har CA indbygget eskalering i deres sikkerhedskonsol, så en alarm automatisk eskaleres op i virksomhedens ledelse, hvis den ikke håndteres efter et bestemt tidsrum.
- Vi kan alle være optaget, men sikkerhedsbeslutninger kan ofte ikke vente, til man for eksempel kommer ud fra et møde, hvor man har slukket mobiltelefonen. Derfor skal de sendes videre til den næste i organisationen. Og det er muligt, at de i værste fald ender hos den administrerede direktør.
- Ud over at beslutningen tages af økonomisk ansvarlige personer, så betyder hele processen omkring eskaleringsprocessen, at ledelsen bliver meget mere opmærksom på sikkerhedspolitikker, siger han.

Separat netværk
Men en forudsætning for, at disse mekanismer virker, er, at der er netværksadgang. Det har vist sig at være et problem i forbindelse med de mere aktive orme som SQLSlammer, der tæppebombede netværket i så høj grad, at al kommunikation simpelhen blev umuliggjort.
Derfor anbefaler Sam Curry, at virksomhederne etablerer et selvstændigt netværk, der kun anvendes til sikkerhedsmæssige operationer. Det kunne sammenlignes med de brandveje, der tillader brandbiler at komme frem, selv om de almindelige veje er blokerede.
- Det kan være en rigtig god idé at etablere et netværk, der kun anvendes til sikkerheds- og overvågningsfunktioner. Derved kan de sikkerhedsansvarlige håndtere, at virksomhedens netværk er gået ned, siger Sam Curry.

Billedtekst:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere