Computer Associates - nu med automatik

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 25. juli 2003.


Automatisering af systemadministration og nyt fokus på webservices er de vigtigste elementer i Computers Associates nye strategi.

CA World - Las Vegas
Mere end 10.000 brugere af Computer Associates software var i sidste uge samlet i et underafkølet konferencecenter i spillebyen Las Vegas der samtidigt kogte under en hedebølge med 45 grader i skyggen af spillehallerne.
Både vejret og Computer Associates opfordrede til at tage det ganske roligt. CA's topchef Sanjay Kumar kom nemlig med budskaber om mere automatisering i systemadministration.
Dertil rettede han optikken mod en fremtidig verden, hvor både servere, applikationer og lagring er virtualiserede. For applikationernes vedkommende betyder det anvendelse af webservices.
Her mener CA, at styring bliver en væsentlig faktor, idet der i øjeblikket er flere forskellige bud på webservicemiljø. Det er ifølge CA meget sandsynligt, at der vil komme blandingsmiljø af Microsofts .Net-webservices og Java-baserede J2EE services. Men det betyder også, at et administrationssystem skal kunne håndtere blandede miljøer.

Administration af webservices
Produktmæssigt betyder det annonceringen af Unicenter Web Services Distributed Management (WSDM), der automatisk kan finde og overvåge webservices i et netværk.

Den traditionelle metode til applikationsovervågning, hvor der integreres en overvågningsklient i en applikation, fungerer nemlig ikke godt ved webservices. Man kan let overvåge selve applikationsserveren og dens ydeevne, men ikke de applikationer, som den afvikler.
Det ville nemlig kræve, at alle webservices fik indbygget ekstra software. Det er praktisk muligt i monolitiske applikationer som for eksempel et ERP-system, men det er upraktisk i den distribuerede struktur, der ligger i webservices.CA demonstrerede WSDM på konferencen og betonede automatik-funktionerne. De skal dels gøre livet lettere for de overophedede it-administratorer, dels betyder de, at ændringer registreres uden videre.

Sanjay Kumar siger:
- Vores branche må reagere på udfordringerne med fleksibilitet. Vi skal blandt andet være fleksible med hensyn til platforme, applikationer og licenser. Fleksibilitet bliver simpelthen nøgleordet i fremtiden.

Mere automatik
På længere sigt er det planen, at alle CA's produkter skal indeholde mest mulig automatik. CA har derfor tidligere i år købt teknologi fra Raytheon, der er en stor amerikanske fabrikant af forsvarsteknologi.
Teknologien, som CA kalder Sonar, er en form for avanceret IP-protokolanalysator. Den kender "IP-fodaftrykket" fra flere end 1.700 forskellige applikationer og kan automatisk spore dem ved at lytte til netværkstrafikken.
Alternativt kan applikationerne identificeres via agenter, men CA mener, at den agentløse version er den mest praktiske. For Sonar-teknologien kan nemlig ikke alene finde applikationer, den kan også knytte servere, netværkskomponenter og lagringssystemer sammen. Det betyder, at Sonar vil kunne finde en SAP/R3-applikation og knytte den til den server, som den kører på, den database den anvender, det lagringssystem som databasen bruger og alle netværkskomponenter, der er relevante i forhold til applikationen. CA påpeger, at der nok ikke er nogen, som lige glemmer, at de har en SAP-installation. Men på den anden side er der ikke mange, som uden videre kan identificere de netværkskomponenter der bærer SAP-trafikken.
En CA-medarbejder sammenlignede det med at spille russisk SAP-roulette i krydsfeltet: "Tag en vilkårlig port og gæt hvad der sker i netværket, når du hiver stikket ud - hvem tør det?"

Mere kunstig intelligens
Sonar vil ikke være et produkt i sig selv, men en del af kommende CA-produkter. De første produkter med den nye teknologi kommer på markedet sent i år. Der findes betaversioner af Unicenter NSM Dynamic Reconfiguration Option for VMware Software, der automatisk kan styre ressourcetildeling af virtuelle VMware servere. WMware fabrikerer software, der kan opdele en Intel-baseret server i flere virtuelle servere. Microsoft har planer om at indføre tilsvarende muligheder i deres serversoftware.
CA har også indbygget Sonar-teknologi i deres BrightStor Process Automation Manager, der kan styre tildeling af ressourcer i et SAN.Det er i begge tilfælde meningen, at disse programmer selv skal kunne detektere problemer og i videst muligt omfang rette dem uden menneskelig indblanding. Det giver dog risiko for det såkaldte "troldmandens lærling"-syndrom, jævnfør den sekvens i tegnefilmen Fantasia, hvor Mickey Mouse programmere kosten til at hente vand, men glemmer at fortælle den, hvornår den skal stoppe. Men CA fremfører, at man er bevidst om dette problem, idet der er indbygget en indikation for unormal opførsel for programmet.
Her henviser man til en undersøgelse fra Gartner Group, der påviser, at 40 procent af alle servernedbrud skyldes menneskelige fejl. Her mener CA, at selv om automatisering giver nye fejlmuligheder, vil teknologien fjerne mange af "dummefejlene" og dermed være en gevinst.

Billedtekst:
Computer Associates holdt i sidste uge deres brugerkonference - CA World - i Las Vegas. CA's topchef Sanjay Kumar understregede nødvendigheden af at automatisere alle former for systemadministration så meget som muligt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere