Ny producent af høreapparater satser på design

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. april 2003.


Flextronics i Pandrup står for produkterne fra Microsound, der i første omgang skal sælges fra ti Synoptik-butikker.

Iværksætter
Det er kun en lille del af alle de, der har nedsat hørelse, der faktisk benytter et hjælpemiddel. Årsagen er ifølge den nye danske producent af høreapparater, Microsound, at folk føler, de kommer til at se tyve år ældre ud med et traditionelt apparat, og at især mændene ikke kan fordrage at gå til lægen.

Nu lancerer selskabet under navnet Microsound Pilot et høreapparat, der henvender sig til folk, der ikke er ramt af tunge hørehandicap. Det er designet af Anders Geert-Jensen fra Designit, som står bag produkter fra Bang & Olufsen, Kildemoes og Novo Nordisk.

- I stedet for at søge at skjule høreapparatet, har vi villet designe en enhed, man kan være stolt af, siger administrerende direktør Søren Louis Pedersen, på hvis initiativ selskabet er grundlagt.

Hos optikeren
Desuden skal disse høreapparater ikke udleveres på hospitalerne, som 90 procent af dem, der tages i brug i dag. Microsound har indgået en aftale med Synoptik, der skal sælge de nye høreapparater - i første omgang fra ti butikker.
- Målgruppen er mennesker mellem 45 og 60 år, som i forvejen er vores kernekunder. Desuden oplever vi, at kunderne refererer til hørenedsættelser under synsprøven. Defor ser vi dette som en mulighed for at udnytte kvadratmetrene i butikkerne bedre, siger marketingschef Sanna Suvento-Harsaae fra Synoptik.

I praksis vil høreprøven foregå ved, at brugerne gennemgår et program, der indebærer at de hører en række lyde, ved en test-computer under vejledning af en særlig oplært medarbejder. Støder man på sværere hørehandicap i butikkerne vil kunderne blive sendt videre til lægen.

Microsound Pilot kommer til at koste omkring 6.000 kroner. Til sammenligning er et traditionelt høreapparat, der bliver udleveret af en ørelæge, gratis.

Produceret i Pandrup
Teknologisk vil Microsound lige som de allerfleste andre producenter på området bygge på standard-chip, og de nye høreapparater skal fremstilles hos Flextronics i Pandrup.

Selskabet deltager i et teknologisk projekt sammen med Aalborg Universitet, hvor man på grundlag af stemmegenkendelse, talerytme og brugerens præferencer søger at skille enkelte stemmer ud af mange, der taler i munden på hinanden.
Søren Louis Pedersen var med til at udvikle det første digitale høreapparat hos Oticon, og senere har han ledet udviklingsafdelingen for elektronik på Grundfos, indtil han sidste år startede Microsound. Selskabet har hovedkvarter i Silkeborg og er netop nået op på 11 medarbejdere.

Billedtekst:
- Vi har villet designe en enhed, man kan være stolt af, siger administrerende direktør Søren Louis Pedersen, grundlægger og adm.dir. for Microsound.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere