TDC rider på begejstringsbølge

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 21. marts 2003.


Det er svært for TDC og Videnskabsministeriet at få armene ned. Borgerne strømmer til ToldSkat for at få digital signatur. TDC vil bruge signaturen til at forny deres kommunikation med kunderne.

SIGNATUREN SEJRER
Danskerne vil have digital signatur. Siden 11. marts, hvor ToldSkat havde premiere på applikationen, er borgerne strømmet til i tusindvis. 5.000 digitale signaturer blev udstedt den første uge. Alle danskere over 15 år tilbydes i disse dage digital signatur sammen med den tilsendte selvangivelse.

- Flere hundrede nye brugere om dagen står i rimelig stor kontrast til de 34 personer, der har hentet en kvalificeret digital signatur på posthuset, siden vi for to år siden blev certificeret til at levere den på SKI-aftalen, konstaterer markedsdirektør i TDC Erhverv Morten Brøgger tørt.

TDC vil selv bruge digital signatur til at lave selvbetjeningsløsninger på nettet til kunderne.

- Ikke alene vil det bidrage til at udbrede digital signatur, det vil også give os en helt ny omkostningsstruktur, siger Morten Brøgger, som har svært ved at bevare pessimismen.

Egen medicin
TDC har 6,7 millioner kundeforhold, cika en million e-mail-kunder og 50.000 telefoniske servicehenvendelser om dagen - samt et skriftlighedskrav ved abonnementsændringer.

- Målet er, at kommunikationen med 70 procent af kundeforholdene skal foregå online, siger administrerende direktør for TDC Henning Dyremose, som dog ikke sætter konkrete tal på de forventede besparelser.

Ifølge chefkonsulent i Videnskabsministeriet Palle H. Sørensen, som har haft ansvaret for digital signatur-udbuddet, var det ikke lykkedes TDC's konkurrent i udbuddet, konsortiet PBS, TDC og DMdata, at forpligte bankerne til selv at bruge OCES-signaturen i deres homebanking-0løsninger.

Bankerne insisterede på friheden til at fortsætte med deres eksisterende sikkerhedsløsninger for homebanking.
- Jeg vil ikke sige noget dårligt om det konkurrerende tilbud, for det var to meget gode bud på udrulning af digital signatur, men det var altså ikke lykkedes konsortiet at forpligte bankerne til at tage deres egen medicin, siger Palle H. Sørensen.

Boks:
Udrulning
TDC og Videnskabsministeriets mål er 350.000 brugere af digital signatur efter et år, 700.000 brugere efter to år, en million efter tre år og 1,3 millioner brugere efter de fire år, som kontrakten løber. TDC får som vinder af det netop overståede udbud 40 millioner kroner til at rulle en standardiseret digital signatur ud til alle danskere.

TDC er forpligtet til at lave aftaler med fem store værtsorganisationer, der kan spille afgørende roller i udrulningen. ToldSkat var på plads den 11. marts, erhvervsministeriets portal Virk.dk åbner den 1. maj. Samtidig vil virksomheds- og medarbejdercertifikater være klar. Hen over sommeren følger TDC selv efter og tæller som nummer tre. Ifølge Morgen Brøgger er de to næste aftaler lige på trapperne.

Priser
Prislisterne og produktkatalog for OCES-certifikater og digital signatur-produkter fra TDC er kalkuleret og trykt på fem uger. Private virksomheder, der vil etablere en digital signatur-løsning for deres kunder, skal betale en licens på mellem fire og ti kroner pr. bruger pr. år til TDC. Offentlige myndigheder er købt fri for brugerafgiften i fire år på grund af Videnskabsministeriet, men ikke for prisen på tillægsydelser og medarbejdercertifikater.

Billedtekst:
- Vi har løst hønen/ægget-problematikken omkring digital signatur, og leveret en høne, der kan lægge æg. Om de er af guld, vil tiden vise. Men jeg tror, der kan laves en business case på det her mange steder, siger chefkonsulent i Videnskabsministeriet Palle H. Sørensen.
Foto: Torben Klint




IT-JOB

Socialpædagogernes Landsforbund

Specialkonsulent til digitalisering

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

Netcompany A/S

Network Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere