Dybe seminarer om digital forvaltning

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 4. oktober 2002.


IT- og Telestyrelsen afholder helhedssyns-udviklende seminarer om, hvordan man gør det der med digital forvaltning.

Står man med fingrene i dejfadet eller som ansvarlig for digitalisering i stat, amter eller kommune, er hjælpen på vej.
Det er IT- og Telestyrelsen, der i regi af Bedst på Nettet afholder et målrettet træningsforløb i digital forvaltning i form af tredages seminarrækker.
Seminarene er redskabsorienerede og giver mulighed for at følge mere konkret op på de mange videnformidlende konferencer, der for tiden afholdes for at understøtte den digitale omstilling. Seminarrækkerne holdes fire gange, nemlig i Ålborg, Århus, Middelfart og Tåstrup i perioden 25. november til 12. december.
Ifølge projektleder i IT- og Telestyrelsen Boris Andersen er et af formålene med at gennemføre seminarrækken flere steder i landet også at skabe netværk af personer, der arbejder med digital forvaltning.
- Der er jo utrolig megen viden i det offentlige. Nogen gange kan man sagtens vidensdele i stedet for at bruge konsulenter eller blive siddende i hver sin lille boks, siger Boris Andersen.
En forudsætning er dog netop, at man kender til hinanden og hinandens viden og får etableret et - helst regionalt - netværk.
Tre perspektiver
Hvis man gennemfører seminarrækken, er det hensigten, at man skal komme ud i den anden ende med et helhedssyn på digital forvaltning.
- Typisk er det ikke de samme personer i en kommune, der ved noget om XML og om brugervenlighed. Men i digital forvaltning er det to sider af samme sag, siger Boris Andersen.
- Vi håber, at seminarerne kan give et skub i den rigtige retning til den helhedstænkning, der er nødvendig for at få succes med digital forvaltning, siger han.
På de tre seminardage går man i dybden med henholdsvis det teknologiske perspektiv (for eksempel arkitektur, digital signatur, XML, datadeling og sikkerhed), brugernes perspektiv (metoder, brugervenlighed, deltagernes egne useability cases og design) og det strategiske og organisatoriske perspektiv (visioner, handlingsplaner, implementering, organisering af projektarbejde, forandring og forankring).
Af hensyn til indlæringen og kvaliteten er der kun plads til 25 deltagere pr. seminarrække, så det er en god ide at være hurtig med tilmelding på www.itst.dk, hvor man også kan finde yderligere oplysninger.

Billedtekst:
Når borgerne skal betjene sig selv, duer det ikke, hvis grænsefladen er lavet af en XML-haj, der ikke ved noget om brugervenlighed. IT- og Telestyrelsens seminarrække sigter efter af give de ansvarlige det offentlige et helhedssyn på digital forvaltning.
Modelfoto: Torben Klint.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere