Internet godt til bil-leasing

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 31. maj 2002.


IT-branchen tegner sig for 70 procent af de leasede biler i Danmark. Nu kan der lejes på nettet.

1. maj åbnede en bil-leasingforretning på nettet.
- Vi benytter internet som ingen andre i verden gør det, siger direktør Henrik Isaksen, der selv er arkitekten bag tjenesten og den tilhørende kalkulationsmodel. Han har en baggrund som leder hos Daimler-Chrysler i Europa, men havde lyst til at afprøve mulighederne i bil-leasing på nettet.
- Efter seks måneders udviklingsarbejde var vi klar i Danmark, hvor der pt. er den største stigning i markedet. I løbet af den næste seks til otte måneder går vi ind på resten af det skandinaviske marked, siger Henrik Isaksen.
Fordelen ved at bruge internet til bil-leasing er, at kunden - lille som stor - selv kan kombinere mulighederne og på stedet få svar på de økonomiske konsekvenser af valget af bilmodel, dækservice, falck-abonnement, metallak og så videre.
- Måske tror kunden, at det skal være en bestemt bilmodel, men finder via den interaktive tjeneste ud af, at en anden model er bedre egnet til hans behov eller billigere skattemæssigt, siger Henrik Isaksen.
- Man kan ikke ved en traditionel betjening give kunden lige så mange valg eller et lige så godt overblik over muligheder og konsekvenser. Derfor egner bil-leasing sig perfekt til nettet, siger Henrik Isaksen.
Han fortæller, at IT-branchen tegner sig for hele 70 procent af det danske marked for leasede biler. Det skyldes den amerikanske indflydelse på branchen og traditionen "over there" for at leje biler frem for at købe.
Større virksomheder kan i øvrigt finde værktøjer til overblik over deres lejede bilflåde og til administration af den på hjemmesiden www.autolease.dk, lige som de kan indgå en aftale, der på forhånd definerer bestemte parametre for de biler, som medarbejderne i en bestemt virksomhed kan vælge imellem.
Autolease A/S har outsourcet finansieringen til AL Finans, mens 22 mærkeforhandlere leverer bilerne.
- Fortjenesten kommer fra rentemarginalen, ligesom den gør i alle leasingselskaber, men vi har ikke så mange omkostninger, fordi vi bruger internet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere