Opsving følger køreplanen

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. marts 2002.


Når opsvinget sætter ind i midten af 2002, er det lige efter køreplanen med 40 års op- og nedture i IT-branchen.

Det er ved at være slut for denne gang. Slut med FUD (Fear Uncertainty Doubt), som amerikanerne kalder det økonomiske fænomen, som vi på dansk passende kunne kalde FUT (Frygt Usikkerhed Tvivl).
Det var det fænomen, der styrede verdensøkonomien i kølvandet på den bristede dotcom-boble, og som blev forstærket af 11. september.
- 11. september var sidste ingrediens i FUD-opskriften, men det var ikke årsagen til den nuværende krise i IT-branchen, for den var både forudsigelig og planmæssig, siger
IDC's amerikanske Chief Research Officer, Senior Vice President, John Gantz, der har ledet analysevirksomheden
IDC's Operation Beacon, nemlig revurderingen af alle IDC's forudsigelser frem til 2005 set i lyset af 11. september.
Op og ned i 40 år
- Ser man på vækstkurverne i IT-branchen samlet over de sidste 40 år, kan man se et helt regelmæssigt mønster af nedture og opture. Der er både store og små udsving, og især de store ned- og opture er udløst af en række faktorer, der gør dem forudsigelige, siger John Gantz.
Forudsigeligheden gælder heldigvis også for de efterfølgende vækstperioder, som med stor regelmæssighed er indtrådt i årene efter de store nedture. Altid ledsaget af paradigmeskift og nye teknologier.
- Fra 1970 til 1984 var den økonomiske drivkraft business computing. Efter nedturen blev den afløst af pc'er og client/server computing frem til 1995, hvor internet blev drivkraften frem til 2000. For IT-branchens aktører gælder det nu om at identificere den næste vækstperiodes drivkraft eller drivkræfter, siger John Gantz.
At der er masser af forretningsmuligheder for IT-branchen, selv når det ser sortest ud for verdensøkonomien, henledte den vestlige verdens mest indflydelsesrige økonom, bestyrelsesformanden for den amerikanske centralbank Alan Greenspan opmærksomheden på, da han for tre uger siden holdt en tale om udsigterne for den amerikanske økonomi.
IT har en hovederolle
- Det er hævet over enhver tvivl, at erhvervslivets beslutningstageres stærkt forbedrede adgang til realtidsinformation spiller en nøglerolle (i økonomien, red.), sagde Greenspan.
Selv om IT spillede en rolle for nedturen, så har IT altså også ifølge Alan Greenspan en hovedrolle i virksomhedernes genrejsning efter krisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere