DDF-sejr vil skade Danmark

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 22. februar 2002.


Billedtekst: - Det vil give internationale overskrifter, der vil skade både Danmarks omdømme og den danske internetøkonomi, siger direktør Martin Thorborg, Jubii.
Foto: Torben Klint

BRANCHESAMMENHOLD. Jubii vil støtte Newsbooster moralsk, økonomisk og juridisk, fordi sagen om dybe links er principiel og kan skade både Danmark, internet og branchen.

Hvis det skulle lykkes Danske Dagblades Forening at sejre juridisk over Newsbooster, vil det vække opsigt i hele verden, forudser direktør i Jubii, Martin Thorborg.
- Det vil give internationale overskrifter, der vil skade både Danmarks omdømme og den danske internetøkonomi, siger Martin Thorborg.
Han vurderer, at et fogedforbud til nyhedssøgetjenesten Newsbooster.com mod at linke dybt til de enkelte artikler hos medlemmerne af Danske Dagblades Forening umiddelbart ikke vil skade Jubii direkte.
- Danske Dagblades Forening har ved tidligere lejligheder givet udtryk for, at de ikke er ude efter Jubii og lignende søgemaskiner. Så det er ikke det, vi er bange for, siger Martin Thorborg.
Støtteaktion
- Men vi kan ikke leve med, at enhver bagefter med den danske kendelse i hånden kan komme efter os eller SOL eller hvem som helst, der linker dybt. Man vil jo kunne lukke Google med sådan en kendelse, siger Martin Thorborg.
Derfor er direktørkollegaen fra Jubii, Henrik Sørensen, i gang med at samle blandt andre SOL, Yahoo og Kapow til en branche-støtteaktion for Newsbooster.
- Jeg har ikke fået svar fra alle, men jeg forventer helt sikkert, at de bakker op. Sagen er principiel. Den kan ødelægge hele nettet, siger Henrik Sørensen.
- Det angår os alle sammen. Et fogedforbud kan ødelægge alt det, vi har bygget op de sidste seks-syv år. Det kan sætte Danmark lysår tilbage, siger Martin Thorborg.
Han lover - ud over den moralske støtte - at Newsbooster også kan få juridisk og økonomisk støtte hos Jubii.
- Vi har en pligt, fordi vi er brancheledende. Det ærgrer mig lidt, at Tiscali Nyhedsradar har givet op nu og lader være med at linke dybt til DDF-medlemmernes nyheder, for Tiscali har pengene til at tage kampen. Men jeg kan på den anden side også godt forstå, hvis de ikke har den nødvendige tid at spilde på en lang retssag, siger Martin Thorborg.
Principsag
Hvis fejden mellem Newsbooster og Danske Dagblades Forening ender i retten, kunne Martin Thorborg godt frygte konsekvenserne, hvis dommeren ikke kan se den principielle rækkevidde i sagen.
- Man må håbe, at dommeren ikke tror, at det er en almindelig sag mellem den store Danske Dagblades Forening og en ubetydelig spiller, der bare skal bankes på plads, siger Martin Thorborg.
Ifølge Henrik Sørensen har Lars Bruhn fra Internet Ventures Scandinavia har allerede givet tilsagn om at han bakker op om Newsbooster.
Tiscali Nyhedsradar støtter også ved at stille sit advokatfirma Tyndeskov & Ulrich til rådighed for Newsbooster.
- Vi er meget glade for støtten og opbakningen. Det luner, når vi får at vide, at de store i branchen står bag os 100 procent, fordi vores sag angår alle i branchen, siger chefredaktør Nicolai Lassen og direktør Anders L.-Larsen fra Newsbooster.com.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere