Asus Eee Box: Malware opklaret

Vores anmelder var svært begejstret, da den lille Eee Box fra Asus kom en tur på testbænken. Men Eee Box fik faktisk en hård fødsel, for et lille parti computere og næsten 4.000 eksterne drev er eller har været inficeret med malware. Nu reder Asus trådene ud.

Vi har tidligere uddelt topkarakter til den stationære Asus Eee Box, men det er ikke alle kunder verden over, som har haft en forrygende oplevelse med den lille computer og det medleverede tilbehør.

Et stykke malware - nærmere bestemt en orm - har nemlig sneget sig ind på minicomputerens harddisk, og sikkerhedstruslen har såmænd også fra fabrikkens side formået at duplikere sig selv til det eksterne 30 gigabyte drev, der følger med til særlige Eee Box-pakkeløsninger.

Stjæler kodeord til onlinespil

Britiske The Register var uheldige nok til at modtage et presseeksemplar af Eee Box'en inklusive malware, og anmelderens antivirusprogram afslørede, at der er tale om en orm, som går under betegnelsen 'W32.Gammima.AG'.

Helt uskyldig er ormen ikke, for ifølge sikkerhedsfirmaet Symantec er den programmeret til at sprede sig via lokale og flytbare drev; dens fornemste formål er dog at opsnappe brugernavne og passwords til brugerens onlinespil.

Få danskere berørt

Problemet med selve minicomputeren berører et relativt beskedent antal enheder på 300 styk i alt - udelukkende i Japan - men problemet med det eksterne drev er noget mere omfattende: Asus kender ikke problemets eksakte omfang, men i værste fald er cirka 3.900 drev inficeret, hvoraf godt 3.000 enheder allerede er blevet distribueret til forhandlere i Japan, Holland, Danmark, Korea, Sverige og Norge.

Tjek om du er ramt

Asus oplyser, at de inficerede Eee Box-computere er tilbagekaldt og erstattet med raske maskiner, men hvis du ejer et matchende eksternt drev fra et af ovennævnte lande, kan du tjekke her, om du skal være bekymret eller ej.

Viser det sig, at dit eksterne drev er inficeret, og hverken dig selv eller Asus' supportpersonale kan løse problemet sammen, vil du få din Eee Box afhentet på din adresse.

Asus anbefaler imidlertid alle, der har købt en Eee Box med det eksterne drev, at kontakte en kundeservicerepræsentant og få mere information. I samme ombæring nævner Asus, at problemets årsag er fundet, og at ingen fremtidige minicomputere og eksterne drev vil blive leveret med malware som ekstratilbehør…

Har du et kvalificeret og opdateret antivirusprogram installeret på din Eee Box, kan du dog forvente, at sikkerhedstruslen allerede er uskadeliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere