Nyt liv i iMac'en

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den IT-Branchen d. 21. januar 2002.


Anderledes design giver iMac'en en tiltrængt opstramning. Der er dog tvivl om salgspotentialet.

Think different, har det længe lydt fra Apple. Nu ser det ud til, at firmaet gør noget ved sagen. En helt ny iMac uden bolsjefarver og fjollede mønstre er kommet på markedet.
Mest af alt ligner den hvide, runde maskine en hybrid mellem en lampe og en lille robot. Apples topchef Steve Jobs kalder den en sand revolution.
Men om forbrugerne vil investere i "revolutionen", er indtil videre et ubesvaret spørgsmål.
Analytikere fra blandt andet IDC og Gartner er ikke helt overbeviste om salgspotentialet. Indvendingerne går ifølge nyhedstjenesten Cnet på, at designet er for useriøst, og at prisen, der ligger mellem 15.000 og 20.000 kroner inklusiv moms er for høj.
Pris et minus
To danske Apple-forhandlere, ecommit og Computerstore giver det ny design en mere positiv modtagelse. Men de er usikre på målgruppen, og om prisen passer.
Hos ecommit har marketingchef Claus Pedersen set iMac'en på Apples web-sted, og han mener, at der er kommet et tiltrængt nyt liv i iMac'en.
- Med denne model tror jeg, at iMac'en kan leve videre på et nyt blus, siger Claus Pedersen. Han mener dog, at prisen ligger i den høje ende.
- Det skyldes ikke designet, men at der er fuld hardware for pengene hos Apple. Alligevel fortsætter vi med at sælge den gamle model, indtil prisen på den ny kommer ned, siger Claus Pedersen.
Uklar målgruppe
Hos Computerstore er det ikke helt afklaret, hvem man vil anbefale maskinen til, oplyser firmaets salgschef Thomas Pedersen. - Den egner sig jo ikke til tunge redigeringsopgaver i QuarkXPress. Til gengæld tror jeg, at den vil være smart i receptioner eller hjemmene, hvor folk kan nøjes med mindre kraft. Men generelt tror jeg ikke, at den ny maskine vil komme til at udgør en stor del af vores Apple-salg, siger Thomas Pedersen.

Boks: Tilgængelighed
Den største af de nye iMac'er vil være tilgængelig for forhandlerne i februar. De øvrige vil kunne bestilles hos Apple og Ingram Micro i marts, oplyser Apples danske produktchef Henrik Ryle.
Der kommer tre modeller, som alle har G4 processor, 15 tommer fladskærm og NVidia GeForce2 MX grafikenhed:
800MHz iMac med SuperDrive (dvd-r/cd-rw), som kan brænde såvel cd'er som dvd'er.
700MHz iMac med dvd-rom/cd-rw Combo drive
700MHz iMac med cd-rw drev.

Billedtekst: Der er ikke hjul under den hvide, kugleformede maskine. Den kan heller ikke tjene som bordlampe. Men den kan dreje halsen og vise sit flade LCD-ansigt i mange vinkler.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere