Lille portal med store ambitioner

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 14. december 2001.


KLINIKKER ONLINE. Cure4you sætter strøm til klinikkerne, og vil levere førsteklasses information om sygdom og behandling.

Hvem ville ikke være villig til i det mindste at overveje at skifte læge, hvis det var muligt at forny recepter og bestille tid online og sende e-mails til den ofte svært tilgængelige læge?
- Flere end man tror. Folk vil meget gerne have muligheden. Og mange læger ville også gerne tilbyde det, men er gået kolde på grund af prisen, besværet, manglende tid til at vedligeholde hjemmesiden - og så de cirkulerende skrækhistorier om klinikker, der har betalt en bondegård for en død hjemmeside, siger Monica Bolbjerg.
Hun er selv læge og sammen med sin mand cand. merc. og HD i Informatik Torsten Bolbjerg grundlægger af www.cure4you.dk, en ny dansk sundhedsportal, der gik i luften i november.
Portalen har to formål: Dels at give behandlere som læger, fysioterapeuter, tandlæger, kiropraktorer, speciallæger og privathospitaler et tilbud om at få hjemmeside på en nem måde.
Og dels at give patienter og patienters pårørende mulighed for at få adgang til den bedste information om deres sygdom og dens behandling på nettet.
Gode links til syge
- Ambitionerne om indholdet er store, og det skal være kvalitet. Der er alt for megen dårlig sundhedsinformation på nettet. Jeg vil hellere linke til Èn god side end til ti dårlige, siger Monica Bolbjerg.
- Vi adskiller os fra de andre sundhedsportaler ved at henvende os til dem, som reelt er syge, og anstrenger os for ikke at efterlade dem i et tomrum, hvis de har brug for flere informationer om deres sygdom. Vi henviser hele tiden videre til, hvor man kan få hjælp, fordi informationen er integreret med kliniksiderne, siger hun.
Ud over at stille kvalitetskrav til indholdet er www.cure4you.dk også reklamefri.
- Vi vil ikke have reklamer af hensyn til troværdigheden. I stedet tjener vi penge ved at lave klinikhjemmesider. Vi snakker også med privathospitaler og forsikringsselskaber om samarbejde, siger Torsten Bolbjerg.
Han synes, det er gået over al forventning med den nystartede portal, og ægteparret har svært ved at følge med efterspørgslen.
Selv om www.sundhed.dk også har et tilbud om at koble lægeklinikker på nettet, og selv om det rumler med amtslige planer om en offentlig sundhedsportal, så tror Torsten og Monica Bolbjerg, at der nok skal være plads til alle.
- Og skulle en offentlig portal ønske et samarbejde, så skal de være velkomne, siger Monica Bolbjerg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere