Dedikeret ældreportal

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. november 2001.


Billedtekst: Ældremobiliseringens rullende datastue har besøgte 150 byer i sommeren 2001, hvor mange ældre fik prøvet at bruge
computer og internet.
Foto: Ældremobiliseringen

SPONSORAFTALER.
Udgangspunktet for
forretningen må ikke være produkter, men seniorernes behov, mener portalejer.

Den to år gamle portal, www.seniorinfo.dk er dedikeret til ældre. Missionen er at skabe et univers for mennesker, virksomheder og organisationer, der medvirker til, at ældre kan nyde deres otium så godt som muligt. Målet er at blive det foretrukne sted på nettet for danske seniorer.
- Men seniorinfo er også en forretning, vi skal huske at tjene penge, og det er et langt sejt træk, for målgruppen kommer ikke springende af sig selv, siger stifter og ejer Jørgen Vesta.
Han har siden 1983 drevet forretning som virksomhedsrådgiver, men fik i 1998 øje på markedspotentialet i at føre virksomheder med interesse i ældreserviceydelser og produkter sammen med målgruppen.
- Udgangspunktet er de ældres behov, ikke tilfældige produkter. Derfor sælger vi ikke annoncer, men indgår sponsoraftaler med virksomheder, som har relevante tilbud til seniorer. For at sikre seriøsiteten og kontinuiteten for brugerne, er der et opsigelsesvarsel på et år for sponsoraterne, siger Jørgen Vesta.
Han betragter seniorinfo.dk som en ramme, der skal fyldes ud med nyttigt og dedikeret indhold, som sikrer, at det er helt klart, hvorfor brugerne skal komme - og hvorfor de skal komme igen.
En af samarbejdspartnerne er Ældremobiliseringen, som med 450.000 medlemmer, 53 datastuer for ældre og en mobil datastue leverer nogle af brugerne til seniorinfo.dk.
- Vi har drevet datastuer, siden Jytte Hilden som forskningsminister kaldte os til møde i 1997, og vi fik lavet rapporten "Ældre og IT". Vi vil gerne være med til at sikre, at de ældre ikke ender som teknologiske analfabeter, siger projektleder i Ældremobiliseringen, Gitte Olsen, og tilføjer.
- Man bliver aldrig for gammel til at lære at bruge internet, men der er selvfølgelig nogen, der ikke kan lære det, ligesom der er nogen, der aldrig lærer at køre bil, siger Gitte Olsen.
Hun fortæller, at homebanking, e-mail, digital billedbehandling, informationssøgning og tekstbehandling er det, de fleste ældre bruger IT til og har godt fat i.
- Derimod er chat og e-handel ikke umiddelbart noget, der fænger. Men de ældre bruger gerne nettet til at ose. Og så vil de gerne have elektronisk borgerservice, siger Gitte Olsen.

Fakta: Hver fjerde ældre er online
Der er godt en million indbyggere over 60 år i Danmark. Cirka hver tredje har en pc, og cirka hver fjerde har internetforbindelse. 250.000 ældre er dermed på nettet i Danmark.

Sverige og USA er foran
I Danmark er 12 procent af internetbrugerne over 55. Denne gruppe danskere bruger forholdsmæssigt lige så meget tid som de øvrige aldersgrupper på nettet.
I Sverige er der 18 procent internetbrugere over 55, men de bruger ikke mere end 12 procent af den samlede tid.
I USA er 14 procent af brugerne 55 år elle ældre, men de sidder på hele 16 procent af det samlede amerikanske tidsforbrug på nettet.
Kilde Nielsen//NetRatings,
september 2001.

Her surfer seniorerne
På disse hjemmesider er der større chance for at møde danskere over 55 år, end der er i virkeligheden:
jp.dk, windowsmedia.com, msn.dk, danskebank.dk, microsoft.com,
tele.dk, ni.dk, krak.dk, teledanmark.dk, opasia.dk,
yahoo.dk, rejseplanen.dk, msn.com
Kilde: Nielsen//Netratings

Andelen af ældre stiger
Mens hver femte dansker i dag er over 60, så vil andelen i 2015 være steget til hver fjerde. I 1960 var kun hver sjette dansker fyldt 60.

Det gør seniorer ...
... hyppigere end resten af befolkningen:
Får varm middagsmad hjemme, laver håndarbejde, arbejder i haven, læser distriktsblade, ser regionale tv-programmer, går til frisøren, læser novelleblade, gør rent eller får gjort rent, læser skønlitteratur.
Kilde: ACNielsen, MarketMonitor,
3. kvartal 2001.

Det interesserer seniorer sig for ...
... mere end resten af befolkningen:
Klassisk musik, skatteforhold, politik, tips & lotto.
Kilde: ACNielsen, MarketMonitor,
3. kvartal 2001.

Her er andelen af
seniormedlemmer høj
Falck, FDB, humanitære organisationer.
Kilde: ACNielsen, MarketMonitor,
3. kvartal 2001.

Medier som foretrækkes af seniorer
P1, P2, P4, Kristeligt Dagblad, provinsaviserne, Samvirke, Alt om Haven, Landsbladet, søndagsaviser, Ugebladet Søndag, Familie Journalen, Hjemmet, Hendes Verden, Billed-Bladet.
Kilde: ACNielsen, MarketMonitor,
3. kvartal 2001.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere