Tal klart til ældre på nettet

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 23. november 2001.


BRANDING, STORYTELLING OG DIALOG. Man skal ramme i centrum af ældres selvopfattelse, hvis man vil kommunikere. Ellers rammer man slet ikke.

Alt for mange rammer slet ikke målgruppen, når de prøver at kommunikere til ældre, det være sig på nettet eller i printannoncer. Det mener administererende direktør for e-sense A/S, David Junge.
- Det nytter ikke at opfatte ældre som en stor grå masse på over 60. Seniorer er lige så forskellige som mennesker i alle andre aldre. Måske har de lidt mere tid og lidt dårligere helbred end resten af befolkningen, men det er sjældent det, man ønsker at kommunikere med dem om, siger David Junge.
Han påpeger, at danskerne over 66 år har en formue på 276 milliarder kroner, og at det er mere end summen af de 18-65-åriges formuer tilsammen.
Har man noget at tilbyde, som ældre kunne være interesseret i købe, er der altså god fornuft i at gøre lidt ud af at forfine kommunikationen.
- Som tommelfingerregel skal man kommunikere til ældre på en klar, tydelig, ærlig, oprigtig måde og med lune. Og man skal undgå at kommunikere smart, risikabelt, komplekst, innovativt og med kæk humor. Men ellers skal man gøre op med sig selv, hvilken gruppe af ældre, man ønsker at nå, siger David Junge.
Den glade enke
Han deler seniorer op i fire segmenter, som man skal fortælle historier og kommunikere med på fire helt forskellige måder.
Der er "den glade enke", som er en single, der er blevet gammel. Hun nyder friheden og vil realisere sine drømme, men er bange for at blive ensom.
På den individorienterede front er der også "empty nesters-parret". Børnene er fløjet fra reden, og nu vil de gamle opleve noget. De er til sjov og ballade, luksusforbrug, kvalitet og eventyrrejser.
Så er der de to familieorienterede segmenter. "Bedsteforældrene" opfatter sig selv i relation til børn og børnebørn. Familien er omdrejningspunktet, og de vil gerne overføre både viden og midler til de kommende generationer.
Endelig er der "Godfather", patriarken, der opfatter sig selv som familiens beskyttende overhovede. Han er prestigeorienteret, selskabelig og kan ikke lide forandringer.
- Man må målrette sit budskab. Man kan for eksempel sælge høreapperater til bedsteforældre-segmentet, hvis budskabet er, at de går glip af kommunikation med børnebørnene. Det argument bider til gengæld ikke på "den glade enke", siger David Junge, e-sense.

Læs mere side 8




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere