Ernst & Young får nordisk e-sikkerhedsafdeling

Denne artikel stammer fra det trykte Computerworlds arkiv. Artiklen blev publiceret den Computerworld d. 16. november 2001.


jobskift. IT-sikkerhedsveteran skal opbygge Ernst & Youngs afdeling for e-sikkerhed i
Norden.

PricewaterhouseCoopers og Instituttet for Datasikkerhed er blevet en direktør fattigere.
Veteranen inden for IT-sikkerhed, risikoanalyse og undervisningsforløb om IT-sikkerhed, Jan Carlsen. har fået nyt visitkort. På kortet står der Director, Ernst & Young eSecurity Nordic.
Titlen dækker over en opgave, der er så spændende, at Jan Carlsen ikke kunne sige nej, da han blev fristet over evne af et amerikansk hovedjægerfirma, selv om det indebar et farvel til det elskede Institut.
Med base i kontorerne på Tagensvej i København har han nu ansvar for at udvikle produkter, ydelser og træningsprogrammer samt selve den nye Ernst & Young eSecurity Nordic-organisation, som siden opkøbet af Prevas eSecurity 1. oktober tæller 130 mand.
Det geografiske ansvarsområde er Danmark, Sverige, Norge, Finland, Estland, Letland og Litauen.
De bedste
- Planen er at vi skal være de største og bedste til sikkerhed i Norden. Vi skal både ud og gøre os selv kendte, opbygge sikkerhedslaboratorium, udvikle nye koncepter og opbygge træningsprogrammer, siger Jan Carlsen, der fra sin lange karriere har erfaring med det hele fra Instituttet for Datasikkerhed (som han grundlagde og senere solgte til Coopers & Lybrand), Ifd Kursuscenter og grundlæggelsen og driften af ESL-uddannelsen (Eksamineret Sikkerheds Leder), som rigtig mange edb-revisiorer og IT-sikkerhedsansvarlige i store danske virksomheder har gennemgået.
Jan Carlsen er få dage efter starten i de nye omgivelser ikke til sinds at afsløre ret meget om det konkrete indhold i de nye koncepter.
- Men det bliver e-sikkerhed og IT-sikkerhed på en helt ny måde, lover han.
Jan Carlsen glæder sig meget til at løfte den store opgave, og er meget glad for at have fået tilbuddet:
- Jeg kan altså ikke lade være, når jeg ser en opgave, der er sjov og spændende og udfordrende. Mit nye job giver mig nogle udfoldelsesmuligheder, som jeg ikke havde i PricewaterhouseCoopers, siger 58-årige Jan Carlsen, som absolut ikke har tænkt sig at gå på efterløn som 60-årig.
- For mig er arbejde livet, så længe jeg har det sjovt og er rask. En del af det sjove er at møde så mange forskellige mennesker. Faktisk kan jeg kun huske en eneste kunde, der var et rigtig dumt svin. Det var han til gengæld, griner Jan Carlsen, der er kendt for at sige sin mening uden at lægge fingrene imellem.
Gennem tiden har både politi, myndigheder og mindre seriøse kolleger derfor fået læst og påskrevet, når Carlsen synes de var uduelige, som regel med humoren og den spidse pen som våben i Datasikkerhedsbladets spalter.
At Jan Carlsen altid er sluppet godt fra angrebene skyldes formentlig, at hans kritik også er seriøs og veldokumenteret, og at han dertil er engageret og visionær. Egenskaber, der i 1999 indbragte ham den danske IT-sikkerhedspris.

Billedtekst: Jan Carlsen, tidligere direktør for Instituttet for Datasikkerhed hos PricewaterhouseCoopers, har fået nyt visitkort og er blevet Director for eSecurity Nordic hos Ernst & Young. Foto: Torben Klint




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere