Her er 12 billige mini-bærbare

De små mininotes storsælger i øjeblikket. Fælles for dem er, at prisen er lav og vægten i bund. Men modellerne er langt fra ens. Vi har samlet de 12 mest interessante modeller i et stort galleri - måske er din næste computer gemt her.

Her er 12 billige mini-bærbare

De små minibærbare har været en uventet salgssucces for producenterne. Oprindeligt blev de ellers spået en hurtig død hos analytikere på grund af de små og ikke særligt fingervenlige tastaturer, manglen på rå regnekraft samt små skærme. Det gik kort sagt imod hele trenden hos de moderne bærbare computere.

Men pointen med mininotes er ikke at skrive alenlange stile eller murstenstykke romaner. I stedet handler det om at se og opleve på dem: Når du lige skal på nettet fra sofaen, når der skal chattes på Messenger, eller hvis der lige skal læses mails. Og samtidig er priserne på et niveau, hvor de fleste kan følge med - og købe en mininote som maskine nummer to eller tre.

På de næste sider har vi samlet gallerier af de 12 mest spændende modeller. Mange af dem er allerede på det danske marked - og endnu flere er på vej.

1. HP 2133

I modsætning til de øvrige mininotes er HP's 2133 lavet af metal og ikke plastik. Det giver et mere eksklusivt præg. Til gengæld ryger prisen op. Næsten 5.000 satte HP den oprindeligt til. Skærmen er 8,9 tommer, og styresystemet er Vista eller Linux. Processoren er den lidt ukendte og delvist forældede Via C7, men det går lige at trække business-udgaven af Windows Vista med rundt.
Læs anmeldelse her

2. Acer Aspire One

Skærmen er ni tommer, og maskinen leveres med Linux eller Windows XP. Modeller med indbygget 3G er på vej på markedet. Maskinen har solgt rigtig godt, og Acer venter at lange 2,5 millioner solgte Aspire Ones alene i 2008. Processoren er den nye Intel Atom.
Vi bringer en anmeldelse af Acer Aspire One på fredag.

3. Asus Eee 900

Asus Eee 900 er afløseren til Eee 700-serien. Skærmen er ni tommer, men processoren og den øvrige indmad er stort set det samme inklusive den ældre Intel Celeron processor. Leveres med Linux eller Windows XP.

4. Asus Eee 901

Asus 901 er det nærmeste man kommer en afløser til Eee 900. Processoren er den nye og væsentlige hurtigere Intel Atom. Den er som en af de få mininotes udstyret med det nye hurtige 801.11n trådløse netværk. Kommer sandsynligvis med både Windows XP og Linux.
Læs anmeldelse her

5. Asus Eee 1000H

Sandsyndligvis inden 2009 vil Asus lancere en 10 tommers mininote i Danmark. Det bliver nok en af 1000-modellerne med enten XP eller Linux. Den lidt større skærm vil samtidig give plads til et bredere tastatur.

6. Asus Eee 701

Den originale mininote fra 2007. Skærmen er blot syv tommer, hvilket gør den lille, men ikke specielt læsbar. Leveres med Linux, men Windows XP kan installeres. Den lave opløsning på skærmen er dog ikke specielt velegnet til mange netsider. Det er fair at sige, at den startede en æra, men at den nu er delvist forældet.
Læs anmeldelse her

7. MSI Wind

MSI Wind leveres med Windows XP eller Linux. Skærmen er 10 tommer, hvilket gør den en smule nemmere at læse på, til gengæld vokser maskinen. Det nyder tastaturet godt af - også selvom det ikke er specielt godt. Processoren er Intel Atom. Modellen findes også i en Medion-version, som blev solgt på tilbud i Aldi.
Læs anmeldelse her

8. Dell Inspiron Mini 9

Dell Inspiron Mini 9 er endnu ikke i Danmark. Modellen er ni tommer og er udstyret med en Intel Atom processor. Styresystemet er enten Windows XP eller Ubuntu Linux.

9. Packard Bell Nebo

Packard Bell, som er ejet af Acer, vil også være med på mininote-markedet. Prisen og leveringsdatoen er ukendt, men den kommer ifølge Acer, sandsynligvis til Danmark.

10. Samsung NC10

Samsung vil også være med på mininote-bølgen og har en 10,2 tommer klar. Specifikationerne er standard med Atom-processor, 80 gigabyte harddisk og en 1.024 pixel bred LED-skærm.

11. Lenovo S10.

Om Lenovos S10 nogensinde kommer til Danmark er usikkert. Lenovo er et normalt forbruger-mærke i Kina, mens det i Danmark endnu er business bærbare, som firmaet specialiserer sig i.

12. Lenovo IdeaPad U110

Lenovo har endnu ikke åbnet op for deres forbrugermodeller på det danske marked. Men siger til IdeaPad-serien, at den "endnu ikke" er på vej til Danmark. Processoren er en Intel Core 2 Duo processor, som vil efterlade de øvrige mininotes i støvet, mens skærmen er 11,1 tomme. Prisen er endnu ukendt, men med en amerikansk pris på 1.800 dollar bliver den ikke billig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering