Artikel top billede

Her er den ultimative købeguide til alle Apple-produkter

Skal du købe en ny iPhone? En ny iPod? En MacBook Air? Eller er der nye versioner på vej? Find svaret i denne ultimative købeguide til Apple-produkter.

Den ultimative købeguide til alle Apple-produkter

Der er ikke noget værre end at komme hjem, pakke det nye it-udstyr ud og tre dage senere finde ud af, at den nye version vil lande i butikkerne ugen efter.

Og specielt Apple er kendt for deres hemmelighedskræmmeri. Faktisk i sådan en grad, at en af de populære Mac-sider, Macrumors, er opkaldt efter de mange Mac-rygter. Senest svirrede rygterne om den tynde (og dyre) MacBook Air, der netop har fået en opdatering.

Men vores svenske søsterblad Macworld kan også være med. Og de har sat sig ned og gennemgået alle de interessante og lækre Apple-produkter fra iPhonen, over MacBook Pro til seriøse produkter som Xserve og Mac Pro.

Så overvejer du et Apple-produkt, men er bange for at købe katten i sækken, kan du på de næste par sider se de bedste bud på, hvornår næste opdatering rammer. Så bliver du hverken sur, skuffet eller snydt, når det sker.

1. iPhone

Produkt: iPhone

Sidst opdateret: Juni 2010

Rygte: Der går rygter om en ny iPhone til cdma-netværket (et alternativ til GSM), men det er mest af alt interessant for amerikanske forbrugere.

Konklusion: Hvis Apple holder sin sædvanlige opdateringsfrekvens, er der en ny iPhone i butikkerne til sommeren 2011. Selv om der kommer en cdma-version, er det ligegyldigt i Danmark, da resten af specifikationerne sandsynligvis bliver de samme.

2. iPad

Produkt: iPad

Sidst opdateret: April 2010

Rygte: Rygterne har talt om en mindre iPad med en anden processor. Men Apples chef Steve Jobs aflivede rygterne for få dage siden i et telefonmøde om Apples indtjening. Han sagde direkte, at en mindre iPad ikke kunne lade sig gøre, da selve brugerfladen ikke kan gøres mindre, uden at det går ud over kvaliteten af oplevelsen.

Konklusion: iPad er endnu ikke kommet til Danmark (og mange andre lande), og der er endnu ikke nogen opdatering på vej. Så er du en af de heldige, der har fået fat i en, kan du bare læne dig tilbage og nyde den (og vennernes misundelse).

Læs også: PC Worlds test af iPad.

3. MacBook Pro

Produkt: MacBook Pro

Sidst opdateret: April 2010

Rygte: Ikke nogen overbevisende rygter pt. Men se konklusionen.

Konklusion: MacBook Pro 15 og 17 tommer blev opdateret i foråret til Intels nye i-serie af mobile processorer (se test af MacBook Pro 15 her). Mens 13-tommer udgaven må klare sig med den ældre Core 2 Duo processor (se test af MacBook Pro 13 her). Normalt kommer der en (2009 og 2007) til to (2008) nye udgaver om året, så der er en reel chance for, at der kommer en opdatering inden jul med nye grafikkort. Anbefalingen er derfor: "Køb hvis du har brug for den".

4. Mac Pro

Produkt: Mac Pro

Sidst opdateret: Juli 2010

Rygte: Ingen rygter, opdateret for nyligt

Konklusion: Mac Pro leveres med op til 12 kerner på processorerne og blev sidst opdateret i juli. Og siden der gik næsten 16 måneder mellem forrige opdateringer, ville det overraske meget, hvis der kom en ny model inden sommeren 2011.

5. Cinema Display

Produkt: Cinema Display

Sidst opdateret: Juni 2010

Rygte: Ingen rygter, opdateret for nylig

Konklusion: I juni droppede Apple de gamle skærme og satsede helt på sin 27 tommers LED-baserede skærm. Der er derfor ikke noget nyt i vente her.

6. iMac

Produkt: iMac

Sidst opdateret: Juli 2010

Rygte: Ingen rygter, opdateret for nylig

Konklusion: Apple plejer at kommer med iMac-opdateringer et par gange om året. Men da den seneste kom i juli, skal vi nok tættere på 2011, før vi der kommer opdateringer.

7. Mac Mini

Produkt: Mac Mini

Sidst opdateret: Juni 2010

Rygte: Opdateret for nylig

Konklusion: Mac Mini blev opdateret i sommer, og da der plejer at være op til et år mellem de forskellige Mac Minis, kan du roligt købe en Mac Mini. Vi ville dog gerne have Intels nye i3 processor i.

8. MacBook Air

Produkt: MacBook Air

Sidst opdateret: Oktober 2010

Rygte: Den nuværende model er få dage gammel og knap nok landet i butikkerne.

Konklusion: MacBook Air var smart, da den kom frem, men var langt over et år om at blive opdateret, selv om den nye teknologi var klar. I oktober 2010 lancerede Apple dog en ny version, og du kan derfor roligt investere i en ny (men husk at tjekke, at det er den nye model, du bestiller).

9. iPod Touch

Produkt: iPod Touch

Sidst opdateret: September 2010

Rygte: De nye iPod touch med bedre skærme og indbygget kamera er næsten lige lanceret. Derfor ingen gode rygter.

Konklusion: Da iPod Touch lige har fået en stor opdatering, er der meget længe til næste opdatering, så har du brug for en iPod Touch, skal du bare slå til.

Læs også: Test af den nye iPod Touch.

10. MacBook

Produkt: MacBook

Sidst opdateret: Maj 2010

Rygte: Der er sjældent rygter om den normale MacBook, da den som regel står i skyggen af MacBook Pro.

Konklusion: Apples billigste bærbare blev opdateret i maj 2010. Det er derfor ikke særligt sandsynligt, at der kommer en ny model, før MacBook Pro-serien er blevet opgraderet.

11. Xserve

Produkt: Xserve (server)
 
Sidst opdateret: April 2009
 
Rygte: Der er ingen konkrete rygter om Xserve.
 
Konklusion: Mac Pro blev for nylig opdateret med nye sekskernede Intel Xeon Processorer. Så bliv ikke overrasket, hvis Xserve kommer med disse processorer i løbet af 2010. Derfor kan det måske være en god ide at vente lidt med at købe.

12. iPod

Produkt: iPod Nano og Shuffle

Sidst opdateret: September 2010

Rygte: iPod Nano og Shuffle er netop blevet (re)lanceret.

Konklusion: Både Nano og Shuffle er netop blevet opdateret, hvor specielt Nano blev helt ændret med touch-skærm. Du kan derfor roligt købe en ny iPod, hvis du vil.

Læs også: Test af iPod Nano med touch-skærm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere