Artikel top billede

Selv om ERP-løsningen XAL er på vej ud, så trækker mange virksomheder gerne udskiftningen nogle år.

Danskere vil sikre dødsdømt Concorde XAL's fremtid

Navion har sammen med to andre danske it-virksomheder lagt en plan, som skal sikre, at Microsoft Dynamics XAL overlever, selv om Microsoft stopper udvikling og support.

Det danske ERP-system (Enterprise Resource Planning) Microsoft Dynamics XAL, som tidligere hed Concorde XAL er så småt på vej i graven.

Alt nysalg af XAL stoppede 31. januar 2009, og Microsoft har stoppet udvikling og support af Concorde XAL, men der er stadig masser af små og mellemstore danske virksomheder, der anvender XAL.

"I løbet af maj og juni har vi kontaktet omkring 50 danske virksomheder, som anvender XAL, og konklusionen er, at der flere år frem vil være et stort behov for sparring, support og systemoptimering som for eksempel implementering af ny funktionalitet på danske XAL-installationer," siger Ove K. Nielsen, der er partner i Navion.

Horsens-virksomheden Navion har derfor sammen med Obtain og Bording IT etableret et samarbejde i det danske Microsoft Dynamics XAL-marked.

Ingen grund til at skifte

Mens de fleste af XAL-markedets øvrige aktører fokuserer på at omskole deres XAL-kompetencer, så går XAL-trekløveret den modsatte vej og stiller sine kompetencer til rådighed for alle de virksomheder, som ønsker at holde fast i XAL-løsningen.

"De virksomheder, vi har med at gøre med, bliver på XAL, fordi de synes løsningen er god nok, og fordi de ikke formår at få en positiv business case ud af at skifte," siger Ove K. Nielsen.
"Her i efterveerne af en økonomisk krise, er der stadig rigtig mange, som ikke har så mange penge, og hvis de har mange penge, så er de i hvert fald meget omhyggelige med, hvordan de bruger dem," siger Ove K. Nielsen.

To til dig og en til mig

Navion-partneren er helt sikker på, at der er kunder i det her marked i mindst tre år endnu, og nogle virksomheder opererer sågar med en tidshorisont på både fem og 10 år.

De tre selskaber samarbejder i fuld åbenhed og bringer hver især de kunder til huse, som de kan få fat i.

"Så deler vi indtægterne efter en fordelingsnøgle sat op efter, hvem der kommer med kunden, og hvem der har den største ekspertise på området," forklarer Ove K. Nielsen.

Om omsætningen bliver på 5.000 kroner eller en million vil tiden vise. Nu er XAL-skibet sat i søen, og så må vi se, "hvordan markedet reagerer."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere