Artikel top billede

TechCrunch solgt til amerikansk mediegigant

Den verdensberømte teknologiblog TechCrunch er blevet solgt til mediegigant.

Computerworld News Service: Med købet af teknologi-bloggen TechCrunch og video-siden 5min Media, håber AOL at kunne styrke virksomhedens udbud af indhold.                      

Opkøbene sker i overensstemmelse med administrerende direktør Tim Armstrongs plan om at gøre AOL til en stor udbyder af originalt indhold og på den måde styrke brugerengagement og reklameindtægter.

TechCrunch, som blev grundlagt i 2005 af Michael Arrington med det formål først og fremmest at dække nystartede internet-virksomheder, vil beholde sin redaktionelle frihed og kommer til at leve side om side med AOL's andre teknologi-blogs, som for eksempel Engadget, fortalte virksomhederne tirsdag.

"Jeg forventer, at vi nu, med TechCrunch som en del af fundamentet, vil begynde at opbygge en mere omfattende indholdsforretning, der kan tale til et større publikum," sagde Tim Armstrong på scenen under konferencen TechCrunch Disrupt, som fandt sted i San Francisco.

Kan sige hvad jeg vil

"Kan jeg stadig sige, lige hvad jeg vil? Det er en del af aftalen, er det ikke?," spurgte Michael Arrington.

"Du skal gøre nøjagtig det samme, som indtil nu har gjort dig til en succes. Vi vil forsøge at holde fingrene væk så meget som muligt," svarede Tim Armstrong.

Udover det San Francisco-baserede flagskib TechCrunch.com, står TechCrunch også bag hjemmesider i Europa og Japan, og bag forskellige blogs om mere specifikke områder inden for teknologi-branchen, som for eksempel MobileCrunch og TechCrunchIT.

Opkøbet af 5min skal styrke AOL's tilbud på video-området på en række hjemmesider. 5min's video-arkiv indeholder mere end 200.000 videoer fra mere end 1000 forskellige medie-virksomheder og video-producenter.

Med base i New York har 5min tiltrukket mere end 20 millioner unikke besøgende og streamet mere 130 millioner videoer i USA i løbet af august alene.

AOL har ikke afsløret de økonomiske detaljer i handlen.  

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere