Kameraet overvåger dit hus via stikkontakten

Logitech er klar med nye kameraer, der skal holde øje med ubudne gæster i hjemmet. Kameraerne går på nettet via stikkontakten, og de levende billeder kan ses på din mobil eller på en pc, mens du er på farten.

Hvad tænker du, når vi siger Logitech? Mus og tastatur...

Men hvad med overvågningskameraer?

Nej, det er ikke ligefrem det, som Logitech er kendt for. Men muse-magerne fra Schweiz er fast besluttet på, at produkter til overvågning i hjemmet er den næste store ting.

Måske er det heller ikke helt tosset, når man tænker på de seneste års stigning i hjemmerøverier og indbrud i danske hjem.
Derfor er Logitech klar med to kameraer, der holder øje med ubudne gæster, som du ikke har tænkt dig at byde på kaffe.

Det ene er målrettet indendørs brug og hedder Alert 750i Master System, mens det andet hedder Alert 750e Outdoor Master System og er målrettet overvågning uden for huset.

Det er ikke nødvendigt at have en computer kørende for at få kameraerne til at virke. Logitech har nemlig erfaret, at computeren ofte er noget af det første, som tyveknægte snupper. Tænk engang...

Derfor gemmer kameraerne selv optagelserne på mikro SD-kort. Der er plads til cirka 10 dages optagelser på et to gigabyte kort, som følger med.

Kameraerne er dog ikke aktive 24 timer i døgnet, da både Alert 750i og Alert 750e kun reagerer på bevægelse i billedet og giver sig til at optage.

Når du har adgang til din hjemmecomputer, kan du tage backup af optagelserne uden at hive kortet ud af kameraet.

Du vil blive orienteret via mail eller sms-besked, hvis nogen bevæger sig rundt i dit hjem - og du ikke selv er hjemme.

Herefter kan logge ind på en hvilket som helst computer med internetadgang og følge med på skærmen for at se, hvad der sker.

Det er også muligt at bruge din telefon til at følge med i overvågningen, da Logitech har udviklet et program, der virker med iPhone og Android-baserede mobiler. Windows Phone er ikke understøttet.

Klager over tidligere modeller

Logitechs kameraer er ikke trådløse modsat mange IP-kameraer, der til gengæld kræver en god portion teknisk snilde at få til at fungere optimalt.

Du slipper dog for det helt store kabelhelvede, da Alert 750i og Alert 750e blot skal kobles til nærmeste stikkontakt.

I det rum, hvor du har din router, kobler du en boks til internetforbindelsen og forbinder derefter også den med en stikkontakt.

Det lyder måske som noget hokus pokus, men som vi tidligere har testet med D-Link, så er det forbavsende let at sende internetsignal - og dermed massevis af data - rundt i sin husstands eksisterende stikkontakter. Ifølge Logitech er de levende billeder fra overvågningen krypterede, når de rejser rundt i strømkablerne.

Det er ikke første gang, Logitech forsøger sig med overvågningskameraer. Faktisk er det anden bølge, og den første generation var ikke helt vellykket.

På Logitechs egen webside findes adskillige klager over, at overvågningskameraerne går alt for hurtigt i stykker.

Det er endnu for tidligt at sige, om Logitech har højnet kvaliteten, men de nye kameraer har dog fået forbedringer, når det gælder design, højere videoopløsning og evnen til at registrere bevægelse i billedet.

Alert 750i Master System og Alert 750e Outdoor Master System er ude i butikkerne i løbet af oktober, og et par forhandlere har allerede sat priser på.

Alert 750i Master System er i skrivende stund set til 2.800 kroner på edbpriser.dk.

Mens Alert 750e Outdoor Master System er set til 3.300 ligeledes på edbpriser.dk.

Prisen kan dog blive justeret lidt nedad, i takt med flere forhandlere får produktet hjem i næste måned.

Det er desuden muligt at købe såkaldte add on-kameraer, hvis du først har investeret i et Master System og gerne vil have overvågning i flere rum.

Opdateret: En læser har gjort opmærksom på, at det kan være billigere at købe produkterne direkte hos Logitech. Læs mere her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere