Samsung udfordrer iPad med toptunet Android-tablet

Syv tommer skærm, Googles mobile styresystem og en vægt på 380 gram. Samsung har afsløret detaljerne om Galaxy Tab, der er sydkoreanernes bud på en konkurrent til Apples iPad. Mød tablet-pc'en her.

Apple fik med lanceringen af iPad i begyndelsen af dette år misundelige blikke fra konkurrenterne, der skyndte sig hjem til tegnebrættet og begyndte at producere iPad-dræbere.

Mere end 32 forskellige konkurrenter er dukket op, og under forbrugerelektronikmessen IFA - der afvikles i Berlin i øjeblikket - vil vi komme til at se endnu flere.

En af de mest interessante modeller kommer fra Samsung og hedder Galaxy Tab (GT-P1000), og den er netop blevet offentliggjort på den tyske messe.

Allerede for en uge siden smed sydkoreanerne dog en stump lokkemad på YouTube, der viste lidt af den kommende tablet-pc. Eller rettere Smart Media Device. Det er i hvert fald hvad Samsung synes, vi burde kalde de små, håndholdte computere.

Galaxy Tab er udstyret med Android - Googles mobile styresystem, der er gemt i rigtig mange telefoner. Det er version 2.2, også kendt som FroYo, og den har en række fordele i forhold til tidligere udgaver af styresystemet.

Blandt andet er det muligt med version 2.2 at browse websider med Flash-indhold, noget som konkurrenten Apples iPad ikke er i stand til. Desuden understøtter den stemmestyring - dog kun på engelsk- samt navigation, som du kender fra GPS'en i din bil.

Mindre end iPad
Til gengæld er Galaxy Tab ikke så stor, og den måler syv tommer mod Apples 9,7 tommer. Vægten siger 380 gram, mens skærmopløsningen er 1024 gange 600 pixel, og under overfladen gemmer den på en Cortex A8 1.0 GHz processor, og der er blevet plads til 512 megabyte ram.

Tablet-pc'en går på nettet via 3G eller WiFi, og modellen kommer i to udgaver med henholdsvis 16 og 32 gigabyte hukommelse til dine film, billeder og øvrige filer.

Ifølge Samsung skulle Galaxy Tab holde til at vise video i syv timer, før batteriet trænger til en opladning.

Menusystemet er naturligvis baseret på Android, men Samsung har lagt sin egen skal nedover. Det er samme design, som du finder på Samsungs mobiltelefoner, eksempelvis Android-modellen Galaxy S.

Da Galaxy Tab kører Googles mobile styresystem, har den adgang til Android Marked, hvor det er muligt at downloade alverdens småprogrammer - også kaldet apps.

Galaxy Tab skulle allerede være ude i butikkerne i midten af oktober, og prisen bliver omkring 7.000 kroner.

Websiden Engadget.com har allerede haft fingre i tablet-pc'en, og du kan se en syv minutter lang video af den her.

Du kan også se flere billeder af Galaxy Tab her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere