Sådan sikrer du dig på Facebook

Facebooks succes har gjort siden til et yndet udflugtssted for cyberkriminelle. Læs her hvordan du sikrer din profil på Fjæsbog.

Ind imellem har Facebook haft problemer med sikkerheden, simpelthen fordi siden er blevet ultra populær.

Så meget trafik tiltrækker cyberkriminelle, som en lun høm høm på fortovet tiltrækker fluer.

Så sent som i forrige uge måtte sidens udviklere lægge et ekstra gear ind for at få has på en sårbarhed, som åbnede for indsamling af brugernavne og -billeder. Det skriver Computerworld.

Du skal derfor være opmærksom og sikre din profil bedst muligt, og her kan nogle få enkle tips fra forskellige eksperter være nyttige.

Augie Ray, analytiker på Forrester Research, fortæller, at man i grundindstillingen kun bør dele sine informationer med onlinevennerne.

Det gøres enklest via menualternativet 'Konto' og så 'Privatindstillinger'. Her kan du så eksempelvis vælge, at kun 'Venner' kan se end mere private oplysninger og billeder.

Verden er min ven

Du behøver bestemt ikke være venner med alle. Vil du virkelig, at også periferien af din omgangskreds, som du måske aldrig har mødt IRL (In Real Life) skal have at vide, når du køber nyt fjernsyn eller skal på ferie? Kun venner, du virkelig kan stå inde for og stoler på, bør have adgang til kernen af din Facebook-profil. Sådan lyder tippet fra Larry Hawes, analytiker på Gilbane Group.

Pas på applikationerne! Mange applikationer til Facebook udnytter brugerdata til sine funktioner, advarer Hawes. Vær ligeså påpasselig med hvilke applikationer du kører via siden og browseren, som du ville være med applikationer til din egen pc.

Tænk før du skriver

En gylden regel ifølge flere analytikere er at spørge sig selv, om man er parat til, at ens familie, partner eller chef læser det, man skriver. Er svaret på det spørgsmål 'nej', så lad være med at skrive.

- Et enkelt koncept, men ikke desto mindre har mange svært ved at forstå det og rette sig efter det, siger analytiker hos Gabriel Consulting Group, Dan Olds.

Endelig skal du prøve at sætte dig i banditternes sted. Prøv at granske de informationer, som du lægger på din Facebook-side. Ville en person med skumle hensigter være i stand til at gøre noget med disse informationer? Er svaret ja, så se at få rettet i dine skriverier.

Undgå også at offentliggøre personlige oplysninger som fødselsdag, adresser og telefonnumre. Disse informationer kan muligvis bruges til identitetstyveri også kendt som phishing.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere